آموزش و پرورش شهر تهران هم‌اکنون با کمبود معلم روبروست ولی تعداد معلمان بازهم کمتر خواهد شد. در سال جاری ۱۵۰۰ معلم بازنشسته می‌شوند و تنها ۲۵۰ آموزگار به جای آنان استخدام خواهند شد.

عباسعلی باقری مدیرکل آموزش و پرورش تهران می‌گوید سنوات معلمان در تهران بالاست و تا چهار سال دیگر قریب ۳۰ هزار معلم بازنشسته خواهند شد اما استخدام کم است.

او از فضای آموزشی کم و فرسودگی مدارس نیز انتقاد کرده است که عامل آن عدم تخصیص اعتبار لازم است.

به گفته باقری آموزش و پرورش تهران تا آنجا که به کمبود آموزگار ربط دارد، باید از «روش‌های دیگر» نیرو بگیرد.

یکی از روش‌های آموزش و پرورش برای جبران کمی تعداد معلمان،  استفاده از معلمان حق‌التدریسی است که به ‌شکل پاره وقت با حقوق پایین‌تر از معلمان رسمی و پیمانی و شرایط کاری دشوارتر به کار گرفته می‌شوند.

معلمان حق‌التدریسی بارها در اعتراض به بلاتکلیفی خود تجمع برپا کرده و خواستار استخدام در آموزش و پرورش شده‌اند. مسئولان می‌گویند اعتبار لازم برای تغییر وضعیت حق‌التدریسی‌ها موجود نیست.

مساله کمبود معلم، پائین‌بودن حقوق معلمان استخدامی نیز با کمبود بودجه آموزش و پرورش گره خورده است.

اواخر سال ۹۵ مدیر کل آموزش و پرورش از  ۱۰ میلیارد تومان کسری بودجه وزارت آموزش و پرورش خبر دارد و اعلام کرد اگر کسری بودجه جبران نشود این وزارتخانه حتی قادر به پرداخت حقوق معلمان نخواهد بود.

معلمان ایران از ۳ سال پیش برای رسیدن به مطالبات صنفی خود بارها تجمع اعتراضی برپا کرده و یا کلاس‌های درس را تعطیل کرده‌اند. از جمله می‌توان به برپایی چندین تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.

این اعتراضات به تعقیب و پیگرد چندین تن از فعالان صنفی معلمان از جمله اسماعیل عبدی دبیر ریاضی و از فعالان کانون صنفی معلمان تهران منجر شده است.

در ماه‌های آخر سال ۹۵ فعالان صنفی معلمان کمپین بودجه عادلانه را در فضای مجازی براه انداختند. هدف کمپین جلب توجه دولت و نمایندگان مجلس به خواست‌های معلمان و وضعیت آموزش و پرورش به هنگان بررسی و تصویب بودجه سال ۹۶ بود.


بیشتر بخوانید: