محمد خاتمی، رئيسجمهور پيشين ايران در دیدار با پدر و مادر زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوی گفته آزادی زندانیان سیاسی و رهبران مخالفان میتواند «گام مهمی در جهت تغيير فضای ناگوار کنونی به نفع نظام و مردم» بهوجود آورد.
به گزارش تارنمای کلمه اين ديدار پيش از ۲۶ تير ۱۳۹۰ انجام شده است.
خاتمی افزوده آزادی زندانیان باعث «تلطيف فضا و اميد و رضايت مردم» خواهد شد و زمينه را برای «خدمت همگان به کشور و جامعه» فراهم میکند.
محمد خاتمی چند روز پيش نيز در ديدار با شماری از دانشجويان بر «فضای باز سياسی، آزادی احزاب، آزادی زندانيان و پايبندی به قانون اساسی برای حضور مردم در انتخابات نهم مجلس» تأکيد کرده بود.
فرزندان موسوی و رهنورد نيز که در اين ديدار حضور داشتهاند، از «رفتارهای ناشايست و تهديدهای مأموران عليه خانواده، محدوديتهای شديد در ارتباطات موسوی و رهنورد با خانواده، انگشتشمار بودن تماسهای تلفنی و ملاقاتها و حضور مأموران امنيتی زن و مرد در هنگام ملاقاتها» انتقاد کردهاند.
فرزندان موسوی و رهنورد با «تأکيد بر غيرقانونی بودن حبس و حصر پدر و مادرشان» افزودهاند: «آنها از حقوق قانونی و متعارف اکثر زندانيان سياسی از جمله ملاقات و دسترسی منظم به تلفن نيز بهرهمند نيستند و اين وضعيت موجب نگرانی مضاعف خانواده شده است.»
ميرحسين موسوی يکی از رهبران مخالفان در ايران به همراه همسرش از بهمن ۱۳۸۹ در حبس خانگی بهسر میبرد.
فرزندان موسوی و رهنورد: آنها (موسوی و رهنورد) از حقوق قانونی و متعارف اکثر زندانيان سياسی از جمله ملاقات و دسترسی منظم به تلفن نيز بهرهمند نيستند و اين وضعيت موجب نگرانی مضاعف خانواده شده است
احترامالسادات نواب صفوی مادر زهرا رهنورد نيز چندی پيش پس از ملاقات با دخترش گفت وضعيت موسوی و رهنورد را نه حبس يا حصر بلکه يک «آدمربايی» میداند.
به گفته وی موسوی و رهنورد در ملاقات آخر لاغر شده و رنگپريده بودند. مادر رهنورد «تغيير ناگهانی ظاهری آنها و رنگ کاهی پوست و از دست دادن وزنشان» را بهشدت نگرانکننده دانست.
نواب صفوی افزوده دختر و دامادش پيش از حبس خانگی از سلامت کامل برخوردار بودند.
به گفته وی دخترانش و بقيه اعضای خانواده پيگير اين وضعيت شدهاند اما نيروهای امنيتی گفتهاند خودشان پزشک میآورند. او تأکيد کرد که تا زمانی که پزشک از سوی خانواده نباشد نگرانی آنها در مورد سلامتی موسوی و رهنورد همچنان باقی است.
وی گفت: «يکی از خواستههای بزرگ آنها سکوت کردن همه اعضای خانواده است. که همين هم به شک ما در مورد وضعيت زندگی و سلامتی آنها دامن میزند.»
همزمان با بازداشت خانگی ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد، مهدی کروبی، يکی ديگر از رهبران مخالفان دولت ايران و همسرش فاطمه کروبی نيز حبس خانگی شدند.
حکومت ايران از رويدادهای پس از انتخابات بحثبرانگيز دهمين دوره رياست جمهوری به عنوان «فتنه»ای ياد میکند که «دشمنان خارجی» آن را عليه جمهوری اسلامی تدارک ديدند. مقامات حکومتی موسوی و کروبی را نيز «سران فتنه» میخوانند که در اين راه به «بيگانگان» ياری رساندهاند.
جمهوری اسلامی ايران با ادامه اعتراضات سرانجام موسوی و کروبی و همسرانشان را در محل زندگی خود زندانی کرد.
هر زمان رژيمهای ديکتاتوری قذافی و اسد اصلاح پذير شدند، اينها هم ميشوند.
کاربر مهمان / 21 July 2011