در پی انتشار خبر «مرگ ملا محمد عمر»، رهبر طالبان، سخنگويان اين گروه اين خبر را رد کرده و آن را شايعه خواندند.

صبح چهارشنبه، ۲۹ تيرماه از تلفن همراه (موبايل) سخنگويان طالبان به رسانه‌ها پيامی فرستاده شد که در آن گفته شده بود: «شورای امارت اسلامی طالبان اعلام می‌کند که اميرالمؤمنين به حق رسيده است، خداوند او را مغفرت کند.»

افزون بر پيام‌های تلفنی، از ايميل رسمی سايت طالبان نيز خبری با همين محتوا به رسانه‌های مختلف فرستاده شد.

در ادامه اين پيام آمده بود که ملا محمد عمر بر اثر بيماری قلبی روز جمعه ۲۴ تيرماه جان باخته است.

سخنگويان طالبان اين خبر را شايعه‌ای خواندند که از سوی اطلاعات افغانستان و آمريکا پخش شده است

ساعتی پس از انتشار اين پيام، يوسف احمدی و ذبيح‌الله مجاهد، سخنگويان طالبان اين خبر را رد کردند و آن را شايعه‌ای خواندند که از سوی اطلاعات افغانستان و آمريکا پخش شده است.

يوسف احمدی، از سخنگويان طالبان گفت: «شبکه‌های استخباراتی (اطلاعاتی) افغانستان و آمريکا با به‌دست آوردن رمز عبور سايت و موبايل ما پيام فوت ملا محمد عمر را پخش کردند.»

به گفته وی انتشار اين خبر به‌منظور پائين آوردن روحيه طالبان صورت گرفته است و دولت افغانستان و آمريکا با اين اقدام خود خواسته‌اند جلوی «شکست‌ها»ی خود را بگيرند.

ذبيح‌الله مجاهد، ديگر سخنگوی طالبان نيز گفت که ملا محمد عمر «زنده و در داخل خاک افغانستان» حضور دارد و طالبان را رهبری می‌کند.

دوم خردادماه سال جاری، شماری از رسانه‌های افغانستان و جهان به نقل از منابعی در اين کشور اعلام کردند که ملا عمر هنگام انتقال از شهر کويته پاکستان به مقصدی در ايالت وزيرستان پاکستان کشته شده است.

لطف‌الله مشعل، سخنگوی اداره امنيت ملی افغانستان گفته بود که نمی‌تواند زنده بودن و يا مرگ رهبر طالبان را تأييد کند اما اطلاعاتی در دست است که بر مبنای آن ملا عمر از محل زندگی خود در شهر کويته پاکستان ناپديد شده است.

پس از کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده توسط نيروهای ويژه آمريکايی در نزديکی اسلام‌آباد، پايتخت پاکستان، گمانه‌زنی‌ها در مورد حضور رهبر طالبان و شماری از اعضای برجسته اين گروه در پاکستان قوت گرفت.

بارک اوباما، رئيس جمهر آمريکا در اظهاراتی پس از کشته شدن بن لادن خاطرنشان ساخت در صورتی که اين کشور در مورد حضور ملا عمر اطلاعاتی به‌دست آورد برعليه وی نيز اقدام خواهد کرد.