فرماندهی نظاميان بين‌المللی مستقر در افغانستان به‌طور رسمی از ژنرال ديويد پتريوس آمريکايی به ژنرال جان آلن واگذار گرديد.

ژنرال پتريوس که به‌عنوان رئيس سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا (سيا) تعيين شده است قرار است تا حدود دو ماه ديگر به‌طور رسمی رياست سيا را برعهده بگيرد.

دوره يک ساله فرماندهی اين ژنرال چهار ستاره آمريکايی بر نظاميان خارجی مستقر در افغانستان که با تشديد حملات بر شبه‌نظاميان همراه بود، به دليل کشته شدن ده‌ها غيرنظامی در اين عمليات‌ها بارها واکنش‌های تند مقامات افغانستان و مردم اين کشور را برانگيخت.

اما با وجود اين، ژنرال عبدالرحيم وردک، وزير دفاع افغانستان طی سخنانی در مراسم خداحافظی ژنرال پترويس گفت: «افراد زيادی فرماندهی نظاميان خارجی را در افغانستان برعهده داشته‌اند اما کارکردهای ژنرال پتريوس به دليل مؤثر بودن زياد آن فراموش‌نشدنی است.»

پيش از اين مراسم، ژنرال ديويد پتريوس از سوی حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان با اهدای مدال، تقدير شده بود.

ژنرال جان آلن، فرمانده جديد نظاميان بين‌المللی در افغانستان وضعيت افغانستان را «توأم با چالش‌های زياد و دشوار» توصيف کرد

ژنرال پتريوس نيز در مراسم خداحافظی گفت که نيروهای امنيتی افغانستان از پشتيبانی مردم برخوردارند و اين نيروها می‌توانند مسئوليت تأمين امنيت کشورشان را برعهده بگيرند.

ژنرال جان آلن، فرمانده جديد نظاميان بين‌المللی در افغانستان نيز در اين مراسم وضعيت افغانستان را «توأم با چالش‌های زياد و دشوار» توصيف کرد.

وی گفت: «روزهای دشواری در پيش خواهد بود اما من از آن بيم ندارم و يقين دارم که سربازان شجاع کشورهای عضو ائتلاف با همکاری شرکای افغان‌مان به اين مأموريت مهم ادامه خواهيم داد و بر عليه دشمنان اقدام خواهيم کرد.»

وی با يشتيبانی از روند انتقال مسئوليت‌های امنيتی از نظاميان خارجی به نيروهای امنيتی افغانستان گفت که تلاش خواهد کرد اين روند به خوبی اجرا گردد.

روند انتقال مسئوليت‌های امنيتی از نظاميان خارجی به نيروهای افغانستان روز يکشنبه ۲۶ تيرماه به‌طور رسمی از ولايت باميان در مرکز افغانستان آغاز گرديد.

بر پايه توافق دولت افغانستان با سازمان پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو)؛ در نخستين مرحله اين روند، افزون بر ولايت باميان، امنيت ولايات کابل (بدون شهرک سروبی)، پنجشير و شهرهای هرات، لشکرگاه، مهترلام و مزار شريف نيز به نيروهای امنيتی افغانستان واگذار می‌شود.

حامدکرزی در فروردين‌ماه سال جاری اعلام کرد که با آغاز اين روند، نيروهای خارجی نيز به تدريج تا پايان سال ۱۳۹۳ خورشيدی از افغانستان خارج خواهند شد.

در راستای اين برنامه هفته گذشته نخستين گروه ۶۵۰ نفری نظاميان آمريکايی خاک افغانستان را ترک کردند.

در حال حاضر دست کم ۱۵۰ هزار نظامی خارجی که بيشتر آنان آمريکايی هستند در افغانستان حضور دارند.