یک مقام ارشد سازمان ملل در امور پناهجویان خواستار اعطای حق شهروندی به اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار شد.
فیلیپو گراندی، کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان که به میانمار سفر کرده بود، جمعه، هفتم ژوئیه در پایتخت مالزی خواستار به رسمیت شناختن مسلمانان روهینگیا به عنوان شهروندان میانمار شد.
گراندی در سفر به میانمار به ایالت راخین، محل زندگی اقلیت مسلمانان روهینگیا رفت و از شهرهای «سیتو» و «مائونگداو» در این ایالت بازدید کرد.
گراندی در بانکوک گفت که اعطای حق شهروندی به مسلمانان روهینگیا برای دستیابی به صلح و آرامش در ایالت راخین ضروری است. او همچنین از ضرورت توسعه اقتصادی این ایالت فقیر سخن گفت.
اقلیت مسلمان روهینگیا در سال ۲۰۱۲ هدف خشونتهای شدید اکثریت بودایی قرار گرفتند، صدها تن از آنها کشته شدند و بیش از ۱۴۰ هزارتن از آنان نیز وادار به ترک خانههایشان شدند و به کمپهای پناهجویی پناه بردند. بسیاری از آنها هنوز در این کمپها زندگی میکنند.
سکوت برنده صلح نوبل
گراندی در سفر خود با آنگ سان سوچی، وزیر امور خارجه و مشاور دولت میانمار نیز دیدار کرد.
پس از آنکه آنگ سان سوچی، رهبر سابق مخالفان دیکتاتوری نظامی میانمار از حبس خانگی آزاد شد و ریاست عملی دولت میانمار پس از انتخابات سراسری به او سپرده شد، فعالان حقوق بشر نسبت به بهبود وضعیت اقلیت مسلمان روهینگیا امیدوار شدند. اما در دولت آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۹۱ نیز نسبت به تبعیض علیه این اقلیت کاری انجام نداد.
آنگ سان سوچی پیش از این نیز به خاطر سکوتش در برابر تجاوز به حقوق اقلیت مسلمان در میانمار مورد انتقاد قرار گرفته بود.
۸۹ درصد از مردم میانمار بودایی، ۴ درصد مسیحی، ۴ درصد مسلمان و ۱ درصد نیز پیرو آیین هندو هستند.
بوداییها میگویند مسلمان روهینگیا بنگلادشی هستند و باید به کشورشان بازگردند. مسلمانان روهینگیا که چندین نسل است که در میانمار زندگی میکنند، خود را میانماری میدانند. آنها در استان راخین زندگی میکنند اما از حقوق یکسانی با دیگر مردمان میانمار برخوردار نیستند و به شدت تحت تبعیض قرار دارند.
برخی از گروههای حقوق بشری نسبت به آزار و تعقیب این مسلمانان هشدار دادهاند. آنها از «پاکسازی قومی» اقلیت مسلمان در میانمار ابراز نگرانی میکنند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از گزارشهای روزانه درباره کشتار، تجاوز و آزار اقلیت مسلمان میانمار خبر داده است.