عفو بينالملل با انشار بيانيهای، خواهان آزادی «فوری و بیقيد و شرط» مريم بهرمن، فعال حقوق زنان در شيراز شد.
اين انجمن بينالمللی مدافع حقوق بشر میگويد در تاريخ پنج ژوئيه ۲۰۱۱ (۱۴ تير ۱۳۹۰) اتهامات «تبليغ عليه نظام، توهين به رهبری، اقدام عليه امنيت ملی، شرکت در تظاهرات و نشر اکاذيب» به مریم بهرمن تفهيم شده است.
مريم بهرمن ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ توسط مأموران امنيتی در شيراز بازداشت شد.
عفو بينالملل میگويد مريم بهرمن از ۲۱ ارديبهشت تا ۱۴ تير ۱۳۹۰ در بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ شيراز که زير نظر وزارت اطلاعات است، نگهداری میشده اما وی پس از ۱۴ تير به بند زنان يکی از زندانهای شيراز منتقل شده است.
اتهامات «تبليغ عليه نظام، توهين به رهبری، اقدام عليه امنيت ملی، شرکت در تظاهرات و نشر اکاذيب» به مریم بهرمن تفهيم شده است
اين فعال حقوق زنان پس از انتقال به زندان توانسته با خانوادهاش بهصورت تلفنی صحبت کند.
عفو بينالملل همچنين از همگان خواسته تا در اعتراض به بازداشت مريم بهرمن، نامههايی به آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، محمدجواد لاريجانی، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ايران و ذبيحالله خداياری، رئيسکل دادگستری استان فارس ارسال کنند.
مریم بهرمن چند روز پيش از بازداشت در وبلاگ شخصیاش با عنوان «يک ورق پاره ديگر»، نامهای به ميرحسين موسوی يکی از رهبران مخالفان و همسرش زهرا رهنورد نوشته بود.
مخالفان حکومت ايران چندی پیش، «کمپين نامهنويسی به موسوی و رهنورد» را راهاندازی کردهاند. موسوی و رهنورد از بهمن ۱۳۸۹ در حبس خانگی بهسر میبرند.
مريم بهرمن خطاب به ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد نوشته است: «بیشک اين روزهای تلخ هم میگذرد.»
وی هدف از نوشتن اين نامه را «حضور در حرکتی نمادين جهت سپاس از ايستادگی موسوی و رهنورد پس از کودتای شوم و اعتراض به حبس خانگی آنها» اعلام کرده است.
مخالفان از انتخابات جنجالی رياستجمهوری ايران در ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۸ به عنوان «کودتا» نام میبرند و میگويند محمود احمدینژاد با دخالت «نهادهای نظامی و امنيتی» و با «آرای مهندسیشده» به عنوان فرد پيروز انتخابات معرفی شده است.
عفو بینالملل همچنین در اين بيانيه خواهان آزادی «محبوبه کرمی، عاليه اقدام دوست، فاطمه مسجدی، زينب بايزیدی، روناک صفارزاده، پگاه آهنگرانی، مهناز محمدی، مريم مجد و هنگامه شهيدی» که در بازداشت هستند، شده است.