تشکیلات خودگردان فلسطین از ناراندا مودی، نخست‌وزیر هندوستان تقاضا کرده که با سفر به کرانه باختری و در دیدار و گفت‌وگو با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به صلح در خاورمیانه کمک کند.

ناراندا مودی، چهارشنبه ۵ ژوئیه رووین ریولین، رئیس جمهور اسرائیل را ملاقات کرد.

نارندا مودی، نخست‌وزیر هندوستان سه‌شنبه ۴ ژوئیه سفر سه‌روزه‌اش به اسرائیل را آغاز  کرد. هدف از این سفر عقد یک قرارداد تسلیحاتی با اسرائیل برای توسعه موشک‌های «باراک ۸» محصول مشترک هند و اسرائیل، پهپاد و سیستم‌های راداری است. نخست‌وزیر هندوستان اعلام کرده بود که قصد ندارد به رام‌الله برای دیدار محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برود.

سه‌شنبه، ۴ ژوئیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در بیت‌لحم به پیشواز ناراندا مودی، نخست‌وزیر هندوستان رفت. مودی اولین نخست‌وزیر هند است که از اسرائیل دیدن می‌کند.

ناراندا مودی، چهارشنبه ۵ ژوئیه رووین ریولین، رئیس جمهوری اسرائیل را هم ملاقات کرد.

رسانه‌های اسرئیلی گزارش داده‌اند که در این دیدار مقرر شد که اسرائیل از محصولات تولید شده در هندوستان حمایت کند. تولید محصولات مشترک هند و اسرائیل هم در دستور کار قرار گرفت.

نخست‌وزیر هند، بر همکاری متقابل و کاملاً برابر دو کشور تأکید کرد.

رئیس جمهور اسرائیل هم از ناراندا مودی به عنوان یکی «از بزرگ‌ترین رهبران دنیای آزاد» نام برد.

معاون وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین اکنون، در پرتو این تحولات، با صدور بیانیه‌ای از ناراندا مودی درخواست کرده که برای کمک به پیشبرد صلح در خاورمیانه و ایفای نقش مؤثرتری در روابط بین اسرائیل و فلسطین به کرانه باختری نیز سفر کند و با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و گفت‌وگو کند.

در هندوستان ۱۸۰ میلیون مسلمان زندگی می‌کنند. یکی از نمایندگان پارلمان هندوستان با انتقاد از سفر مودی به اسرائیل گفته بود این سفر باعث تقویت اسرائیل و گسترش شهرک‌سازی‌ها در مناطق فلسطینی می‌شود.

در ماه مه سال جاری، ناراندا مودی به محمود عباس پیشنهاد همکاری در زمینه‌های بهداشت و صنعت کامپبوتر داده بود.

هند روابط دیپلماتیکش با اسرائیل را در سال ۱۹۹۲ از سر گرفت. در جریان جنگ سرد، هندوستان رهبری جنبش غیرمتعهدها را به عهده داشت و از حامیان فلسطینیان به شمار می‌آمد.

اسرائیل اما در این مدت به یکی از مهم‌ترین شرکای تسلیحاتی هندوستان تبدیل شده. حجم معاملات تسلیحاتی بین دو کشور بیش از یک میلیارد دلار در سال برآورد شده.سامانه دفاعی هوایی «باراک ۸» مهم‌ترین موضوع مذاکرات ناراندا مودی با بنیامین نتانیاهوست.

بیشتر بخوانید: