شورای امنیت سازمان ملل در تازهترین اقدام در راستای تشویق طالبان به صلح، نام ۱۴ تن از رهبران این گروه را از فهرست سیاه حذف کرد.
در اطلاعیهای که شامگاه جمعه ۲۴ تیر از سوی پیتر ویتیگ، نماینده دائم آلمان و رئیس دورهای شورای امنیت منتشر شد، آمده است که چهار تن از این افراد در حال حاضر عضو شورای عالی صلح افغانستان هستند که از سوی دولت این کشور برای پیشبرد برنامه صلح با شورشیان ایجاد شده است.
وی گفته است که حذف نام این تعداد از رهبران طالبان از فهرست سیاه نشان میدهد که جامعه بینالمللی از تلاشهای صلح دولت افغانستان با رهبران آشتیپذیر طالبان حمایت میکند.
ارسلا رحمانی، معاون پیشین وزارت تحصیلات عالی و سید رحمان حقانی، معاون وزارت معادن و صنایع در رژیم پیشین طالبان،، حفیظالله فوزی، دیپلمات طالبان در عربستان و فقیر محمد از جمله ۱۴ نفری هستند که با حذف نام آنان از فهرست سیاه موافقت شده است.
پیتر ویتیگ، خرداد ماه سال جاری در راس هیأتی از اعضای شورای امنیت در سفر به کابل گفته بود که قرار است بزودی نام شماری از رهبران گروه طالبان از فهرست سیاه این شورا حذف شود.
وی اعلام کرده بود، نام رهبران طالبان به درخواست دولت افغانستان و بعد از دریافت اطلاعات کامل در مورد آنان و بررسی آن از سوی اعضای این شورا از فهرست سیاه حذف خواهد شد.
حذف نام شماری از رهبران طالبان از فهرست سیاه نشان میدهد که جامعه بینالمللی از تلاشهای صلح دولت افغانستان با رهبران آشتیپذیر طالبان حمایت میکند
شورای امنیت در سال ۱۹۹۹، کمیته ۱۲۶۷ را به منظور تحریم رهبران القاعده و طالبان تاسیس کرد و برپایه آن از اعضای این سازمان ملل خواست تا سفر افراد شامل فهرست سیاه را منع، داراییشان را مسدود و تحریم سلاح را بر آنان اعمال کنند.
یک ماه پیش شورای امنیت با تفکیک فهرست ۱۳۷ نفری طالبان از القاعده موافقت کرد تا برخورد با آنان را به طور جداگانه مورد بررسی قرار دهد.
این شورا تا اکنون نام ۱۵ تن از رهبران طالبان را به درخواست دولت افغانستان از فهرست سیاه حذف کرده است.
دولت تحت رهبری حامد کرزی امیدوار است بتواند با این کار شورشیان را به صلح تشویق کند و از خشونتهای روبه افزایش دراین کشور بکاهد.