سه روز پس از ارائه طرح تازه روسيه برای حل مناقشه اتمی ايران، نمايندگان مجلس ايران میگويند اين طرح «بازگشت به نقطه اول» است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، علاالدين بروجردی، رييس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران گفته است: «بازگشت به نقطه اول نمیتواند راه درستی باشد اما اينکه يکبار ديگر کشورهای غربی پاسخ سوالات آژانس را مرور کنند به حافظه آنها کمک میکند تا به صلحآميز بودن برنامه هستهای ايران پی ببرند.»
به گفته وی ايران پاسخ سوالهای غرب و آژانس را مدتها قبل داده است.
سرگئی لاوروف، وزير خارجه روسيه چهارشنبه ۱۳ ژوئيه ۲۰۱۱ (۲۲ تير ۱۳۹۰)، در یک کنفرانس خبری با هیلاری کلینتون، همتای آمریکاییاش، در واشنگتن گفته بود روسیه يک طرح «گام به گام» برای تشويق ايران به پاسخگويی به پرسشها درباره برنامه اتمیاش ارائه کرده است.
هدف از اين طرح، آغاز دوباره مذاکرات درباره برنامه اتمی ايران که مورد سوءظن غرب است، اعلام شده است.
علاالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: بازگشت به نقطه اول نمیتواند راه درستی باشد اما اينکه يکبار ديگر کشورهای غربی پاسخ سوالات آژانس را مرور کنند به حافظه آنها کمک میکند تا به صلحآميز بودن برنامه هستهای ايران پی ببرند
لاوروف گفت در طرح گام به گام، ايران در هر مرحله که به سوالات و نگرانیهای آژانس بينالمللی انرژی اتمی پاسخ دهد، گامهای متقابلی از سوی جامعه جهانی مانند کوتاه شدن دوره برخی تحريمها يا تعليق آنها برداشته خواهد شد.
هیلاری کلينتون نيز گفت ما متعهد به مسير دوگانه «فشار و تعامل» هستيم. وی افزود آمريکا استراتژی «تعامل موثرتر مقابل ايران» را با روسيه بررسی میکند.
اما محمد کرمیراد از اعضای کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس، طرح روسيه را «عرض اندام» اين کشور ناميده و افزوده شروط جديد برای از سرگيری مذاکرات قابل قبول نيست.
به گفته وی روسيه میخواهد با بحث احيای مذاکرات راه را برای منافع غرب باز کند.
کرمیراد افزوده: «در اين شرايط ايران بايد سنجيدهتر از گذشته مباحث هستهای را دنبال کند، چرا که ما از مباحث هستهای عبور کردهايم و شروط جديد نيز برای از سرگيری مذاکرات قابل قبول نيست.»
در چند سال گذشته مذاکرات اتمی ايران و پنج عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد يعنی بريتانيا، چين، فرانسه، روسيه و ايالات متحده به اضافه آلمان در ژنو و استانبول نتوانست به پيشرفتی برسد.
برنامه اتمی ايران همواره موضوعی بحثبرانگيز بوده است. آمريکا و کشورهای غربی میگويند اين احتمال وجود دارد که برنامه هستهای ايران در جهت «مقاصد نظامی» باشد.
بر همين اساس، علاوه بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه اتمی ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريمهای يکجانبهای نيز عليه ايران اعمال کردهاند. اما ايران میگويد که برنامه هستهایاش، صلحآميز است.
طرح های روسیه خطرناک و مطلقا برای منافع خود و باج گیری از امریکا و یا ایران و بر ضد مردم ایران و منافع ایران و بسود دیکتاتوری است. رفتار روسیه همواره در جهت منافع خود و بر ضد ازادی و دموکراسی است.تاریخ نیز گواه است. دولت روسیه در هر شرایطی بسیار خطرناک و غیر قابل اعتماد برای مردم و قابل اعتماد برای پشتیبانی از حکومتهای دیکتاتوری و باجگیری از آنان است.
کاربر مهمان / 16 July 2011