در يک برنامه خبری تلويزيون دولتی ايران، سخنان سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران درباره انتخابات مورد انتقاد قرار گرفت.
مجری اين برنامه خبری که از شبکه دوم تلويزيون دولتی ايران پخش شد، گفت: «نمیشود يک نفر بگويد چه کسانی بايد در انتخابات شرکت کنند و چه کسانی نبايد شرکت کنند. بعد هم بگويد چه کسی گفته من در سياست دخالت میکنم.»
اشاره اين برنامه خبری به سخنان اخير فرمانده سپاه پاسداران است که برای حضور محمد خاتمی، رئيسجمهور پيشين ايران و اصلاحطلبان در انتخابات «شرط» تعيين کرده بود.
فرمانده سپاه گفته است: «افرادی از جريانات اصلاحطلب که از خط قرمزها عبور نکردهاند، طبيعی است که در رقابتهای سياسی میتوانند شرکت کنند اما اينکه آقای خاتمی تا چه حد میتواند موفق شود، بستگی به موضعگيریهای او دارد.»
اين سخنان فرمانده کل سپاه از سوی مخالفان حکومت ايران «دخالت نظاميان در سياست» توصيف شد.
مجری بخش خبری تلویزیون دولتی ایران: نمیشود يک نفر بگويد چه کسانی بايد در انتخابات شرکت کنند و چه کسانی نبايد شرکت کنند. بعد هم بگويد چه کسی گفته من در سياست دخالت میکنم
مجری اين برنامه خبری نيز گفته است: «دخالت در سياست که شاخ و دم ندارد.»
پيش از اين نيز محمدرضا خاتمی، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، رفتار و سخنان محمدعلی جعفری را شبيه «حکومت کودتا» ناميده بود.
برادر رئيسجمهور پيشين ايران در نامهای به فرمانده سپاه، سخنان اخير وی را در مصاحبه با خبرگزاری مهر بر خلاف نظرت آيتالله خمينی درباره دخالت نکردن نظاميان در سياست دانسته است.
محمدرضا خاتمی در اين نامه به شدت از شرطی که فرمانده سپاه برای حضور اصلاحطلبان و محمد خاتمی، رئيسجمهور پيشين ايران برای حضور در انتخابات اعلام کرده، انتقاد کرد و افزود: «شما نه قانوناً و نه شرعاً و نه عرفاً و نه مصلحتاً در جايگاهی نيستيد که برای سياسيون خط و نشان بکشيد.»
اين عضو جبهه مشارکت، سخنان فرمانده سپاه را «ناسنجيده» و ثابتکننده «همه ادعاهای منتقدان و معترضان» در دو سال گذشته دانسته است.
مخالفان و معترضان پس از انتخابات جنجالی رياستجمهوری ايران، سپاه پاسداران را به «دخالت در انتخابات و کودتای انتخاباتی» متهم کردند.
شماری از رهبران احزاب مخالف دولت نيز از سپاه و وزارت اطلاعات به همين اتهام شکايت کردهاند اما قوه قضائيه به اين شکايت رسيدگی نکرده است.
با افزايش انتقادها عليه فرمانده سپاه، شماری از نمايندگان مجلس و فرماندهان نظامی از سخنان محمدعلی جعفری حمايت کردند.
در يکی از واکنشها به انتقاد از سخنان محمدعلی جعفری، محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين، «توهينکنندگان» به سپاه پاسداران را «مزدور و تفالههای سياسی نفاق» ناميد.
به گفته وی «اينگونه افراد عددی نيستند. مردم اين مزدوران را شناختهاند و آنها تفالههای سياسی نفاق هستند که مردم آنان را کنار زدهاند و به هيچوجه ديگر به آنان ميدان نخواهند داد.»
نزدیک انتخابات است و این انتقادات آبکی هم برای کشاندن مردم بپای صندوقها. تزویر ملا بی حد و مرز است
کاربر مهمان / 16 July 2011
بالاخره بیت رهبری و روحانیون متوجه شدند که سپاه برنامه های دیگری دارد همیشه نهاجم از بیت رهبری ابتدا با رادیو و تلویزیون شروع شده است این بار هم چراغ سبز حمله داده شده تا مجری جرئت ابراز آنرا بیابد . روزگاری بود گه هر کس یک سازمان اطلاعاتی ای موازی برای خودش ایجاد می کرد اما امروز این سازمانها که تا دیروز با یکدیگر همکاری می کردند تبدیل به رقیب یکدیگر شده اند وزارت اطلاعات که همیشه در اختیار خامنه ای بوده قوه ی قضائیه ناظر ماجراست و اطلاعات سپاه است که برای قبضه ی قدرت به هر دری می زند و تهاجم شروع شده در تلویزیون ابعادش در چند ماه آینده با تغییرات وسیع در سپاه ضرورتا همزمان خواهد شد فرماندهان کودتا از مخفی گاهها و تاریک خانه های امنیتی افشاء خواهند شد بحران سیاسی در ایران هر روز در حال حادتر شدن است باید منتظر بود و دید .
کاربر مهمان فرهاد - فریاد / 16 July 2011