روزنامه شرق در شماره شنبه ۲۵ تير ۱۳۹۰ گفت‌وگويی با عبدالحسين روح‌الامينی پدر يکی از کشته‌شدگان بازداشت‌گاه کهريزک انجام داده است.

روح‌الامينی در گفت‌وگو با شرق از محاکمه‌نشدن سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران که متهم «اصلی» بازداشت‌گاه کهريزک معرفی شده، انتقاد کرده و گفته است وی به جای حضور در دادگاه، مورد «تکريم» قرار گرفته است.

بازداشتگاه کهريزک پس از آن مشهور شد که دست‌کم سه نفر از معترضان به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ايران، در آن بر اثر «شکنجه» جان دادند.

روح‌الامينی گفته سعيد مرتضوی پس از دستور آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برای تعطيل‌کردن بازداشت‌گاه کهريزک، اين بازداشت‌گاه را «به‌موقع» تخليه نکرده است.

آيت‌الله خامنه‌ای پس از انتشار خبرهايی درباره «شکنجه» بازداشت‌شدگان در کهريزک، پنجم مرداد ١٣٨٨ دستور تعطيلی اين بازداشت‌گاه را صادر کرد.

وی تعليق سه مقام قضايی «مرتبط» با بازداشت‌گاه کهريزک را «دستاورد بزرگ» اين پرونده دانسته و گفته «ما به دستيابی چنين دستاورد بزرگی قانع نيستيم تا اينکه دادستان سابق تهران به عنوان متهم اصلی اين پرونده در دادگاه علنی حضور پيدا کند و به اتهاماتش پاسخ دهد.»

«سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنيت دادستان تهران و علی‌اکبر حيدری‌فر، قاضی شعبه اول دادياری دادگاه انقلاب» سه مقام قضايی هستند که شهريور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهريزک از کارشان تعليق شدند.

مخالفان حکومت ايران از سعيد مرتضوی به عنوان «متهم اصلی» اين پرونده نام می‌برند.

سعيد مرتضوی پس از انتصاب آيت‌الله صادق لاريجانی به سمت رياست قوه قضاييه از دادستانی تهران کنار گذاشته شد. محمود احمدی نژاد، رئيس‌جمهور ايران پس از برکناری مرتضوی، او را به عنوان رئيس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد.

عبدالحسين روح‌الامينی گفته «اگر به موقع جلو آن جهالت و سوءتدبير کسانی که لياقت برخی مسووليت‌ها را نداشتند، گرفته نمی‌شد شايد جان هزار نفر ديگر به خطر می‌افتاد.»

«امير جوادی‌فر، محسن روح‌الامينی و محمد کامرانی» سه نفری هستند که در بازداشتگاه کهريزک بر اثر «شکنجه» کشته شدند.

مطالب ديگر مطبوعات:
جام جم؛ دبيرستان‌های ويژه دختران متأهل ايجاد می‌شود

کيهان؛ مجروح شدن سفير ايران در بغداد در يک حادثه مشکوک