سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می‌خواهد با اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان آموزش نیروهای افغان در برابر افزایش فعالیت طالبان و گروه‌های تندرو تقویت کند.

گفته می‌شود که در آینده حدود ۱۶ هزار سرباز از سوی ناتو در آموزش نیروهای امنیتی افغانستان شرکت خواهند کرد.
گفته می‌شود که در آینده حدود ۱۶ هزار سرباز از سوی ناتو در آموزش نیروهای امنیتی افغانستان شرکت خواهند کرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در نشست روز پنج‌شنبه ۲۹ ژوئن / ۸ تیر اعضای ناتو در بروکسل گفت: «من افزایش حضورمان در افغانستان را می‌توانم تأیید کنم.» بر این اساس ۱۵ کشور عضو ناتو با تقویت مأموریت‌های آموزشی در افغانستان موافقت کردند.

استولتنبرگ افزود: «ما به‌دنبال بازگشت به عملیات جنگی نیستیم بلکه می‌خواهیم مأموریت‌های آموزشی موجود در افغانستان را تقویت کنیم.»

به‌گفته دبیرکل ناتو، اگر به‌جای اعزام شمار زیادی سرباز برای انجام عملیات جنگی در افغانستان، افغان‌ها خود امنیت کشور را در دست بگیرند این امنیت بسیار پایدارتر خواهد.

طارق شاه بهرامی، وزیر دفاع افغانستان گفته بود که دولت این کشور در نبرد با تندروها پیروز خواهد شد.

دلیل اصلی اعزام نیروهای جدید توسط ناتو، وضعیت فاجعه‌بار امنیتی در افغانستان و قدرت‌گیری مجدد گروه طالبان در این کشور است.

با توجه به داده‌های محافل نزدیک به ناتو، در آینده حدود ۱۶ هزار سرباز در آموزش نیروهای امنیتی افغانستان شرکت خواهند کرد. این تعداد تا کنون حدود ۱۲ هزار نفر بود.

وضعیت امنیتی افغانستان از زمان پایان یافتن عملیات جنگی نیروهای بین‌المللی در پایان سال ۲۰۱۴ رو به وخامت نهاده است. با این حال دبیرکل ناتو پایان عملیات نظامی نیروهای خارجی در افغانستان را «تصمیم درست» خواند.

دو تا سه هزار سرباز آمریکایی بیشتر

مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا پیش از این اعلام کرده بود که این کشور می‌خواهد حدود ۱۰۰ نفر به شمار سربازان خود در افغانستان که در حال حاضر ۵۰۰ نفر هستند بیفزاید. جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا از افزایش شمار سربازان آمریکایی در افغانستان رقمی ارائه نداده اما گفته است که می‌خواهد این نیروها را تقویت کند. او می‌گوید این موضوع قابل پیش‌بینی نیست و «من نقشه‌ی زمانی برای جنگ تعیین نمی‌کنم.»

بنابراین به نظر می‌رسد متیس از استراتژی قبلی ایالات متحده دور می‌شود. آن‌چه استراتژی‌های خروج نامیده می‌شد و کاهش نیروها در تاریخ مشخصی را در نظر داشت، به گفته کارشناسان، در مبارزه با تروریسم در افغانستان معکوس عمل کرده چرا که فکر می‌کردند با خروج نیروهای خارجی طالبان نیز عملیات خود را کاهش خواهد داد.

ناتو روی تعهدات بیشتر آمریکا در این زمینه حساب باز کرده و به‌گفته محافل نزدیک به ناتو این کشور می‌تواند دو تا سه هزار سرباز جدید به افغانستان اعزام کند. این انتظار از کشورهای دیگر افزایش ۷۰۰ تا ۸۰۰ سرباز دیگر است.