آژانس بينالمللی انرژی اتمی میگويد نمیتواند درخواست ايران را مبنی بر اینکه تأييد کند ایران در زمینه برنامه هستهایاش با آژانس همکاری کرده، بپذیرد.
علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران روز سهشنبه ۱۲ جولای ۲۰۱۱ (۲۱ تير ۱۳۹۰) پس از ديدارش با يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی در وين گفت برای تداوم گفتوگوها، «آژانس بايد ابتدا اعلام کند که همه سؤالات مربوط به برنامه هستهای ايران پاسخ داده شده است.»
اما یوکیا آمانو در بيانيهای با رد کردن اين درخواست صالحی گفته «آژانس در جایگاهی نیست که بتواند چنین چیزی را اعلام کند.»
به گفته وی «مسئله اصلی و اساسی به جای خود باقی است و هنوز هم حل نشده است. ایران به تعهدات خود عمل نمیکند.»
صالحی همچنين گفته است: «ما به يکديگر قول دادهايم که شور و مشورتهايمان را حفظ کنيم و به دنبال روش خلاقانهای برای تعامل با يکديگر و کار با يکديگر باشيم تا بتوانيم اين مسئله را حل کنيم.»
آمانو: مسئله اصلی و اساسی به جای خود باقی است و هنوز هم حل نشده است، ايران به تعهدات خود عمل نمیکند
مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی همچنین در يکی از آخرين گزارشهای خود که خرداد امسال منتشر شد، اعلام کرد ايران بهطور «مخفيانه» در حال ساخت «کلاهک اتمی» است.
آمانو در اين گزارش گفته آژانس نمیتواند تأييد کند که همه برنامه هستهای ايران، صلحآميز باشد.
به گفته وی ممکن است ايران در حال ساخت «کلاهک اتمی» برای نصب روی موشک شهاب سه باشد.
اما رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در پاسخ به اين اظهارات آمانو گفت موشکهای ايران قادر به حمل کلاهک اتمی نيستند.
علیاصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی نيز گزارش آژانس درباره احتمال فعاليتهای نظامی ايران در برنامه هستهای را «مطالب تکراری و خستهکننده و اتهامات بیاساس» ناميد.
برنامه اتمی ايران همواره موضوعی بحثبرانگيز بوده است. آمريکا و کشورهای غربی میگويند اين احتمال وجود دارد که برنامه هستهای ايران در جهت «مقاصد نظامی» باشد.
بر همين اساس، علاوه بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه اتمی ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريمهای يکجانبهای نيز عليه ايران اعمال کردهاند. اما ايران میگويد که برنامه هستهایاش، صلحآميز است.
درجواب “ج پی گیر”:
– کسی که کار خلاف ميکند که اعلام عمومی نميکند.
– اينهمه اصرار بر غنی سازی در صورتيکه سوخت نيروگاه بوشهررا روسها تامين ميکنند و مرکز دانشگاه تهران هم قبلا تامين شده چيست ؟
– خريد و پرتاب موشک و تحريک و کمک به تروريستهای عراقی و افغانی و.. برای چيست ؟
– رد کردن بازرسان سازمان ملل از جمله حقوق بشر چيست ؟
-…….
کاربر مهمان / 13 July 2011
سایت وزین زمانه بهتر نبود خبر خود را منحصر به عبارات گنگ و ناروشن همیشگی در باره موضوع هسته ای ایران نمی کرد و بیشتر سعی در باز کردن و تبیین دلایل پافشاری های آژانس می کرد. به ما بگوئید اصل سوالاتی که آزانس از ایران کرده و ایران از پاسخ به آن ها طفره میرود چیست. آزانس که یک سازمان فنی است چیزی در این زمینه یافته است یا مورد شک قرار داده است که صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران را زیر سوال میبرد؟ بسیاری معتقد هستند آژانس سوالی ندارد که از ایران بکند فقط به ایران فشار می آورد که صلح آمیز بودن برنامه هسته ایش را ثابت کند و این مثل این است که شخصی را بدن داشتن مدرکی وادر کنیم که بی گناهی خود را ثابت کند. البته این روش در ایران بسیار رواج دارد. به عبارتی تمام مردم ایران مجرمند مگر این که ثابت کنند گناهی نکرده اند. به هرکسی گیر میدهند و از این راه برایش پرونده می سازند برای روز مبادا. آیا آژانس هم از ایران تقلید روش کرده است؟
ج پی گیر / 13 July 2011
پاسخ مسخره اما یوکیا به صالی:
اژانس در جایگاهی نیست که بتواند چنین چیزی را اعلام کند.
چند خط پائین تر
مسئله اصلی و اساسی به جای خود باقی است و هنوز هم حل نشده است.ایران به تعهدات خود عمل نمیکند.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 14 July 2011