اجساد شش تن از۳۲ کارمند يک مؤسسه مينروبی که يک هفته پيش در غرب افغانستان ربوده شده بودند، از سوی پليس اين کشور در يک منطقه دور افتاده ولايت فراه پيدا شده است.
محمد غوث مليار، مسئول امور امنيتی فرماندهی پليس ولايت فراه گفت اين افراد کارمندان موسسه مين روبی«دافا» بودند که روز سه شنبه ۱۴ تيرماه از سوی افراد مسلح ناشناس ربوده شدند.
به گفته وی اجساد اين شش نفر شامگاه شنبه ۱۸ تير در يک منطقه دورافتاده شهرک بکوا اين ولايت پيدا شد.
مليار گفت طالبان با هدف برهم زدن امنيت و جلوگيری از فعاليت عمليات مينروبی، به اين آدمربايی و کشتار خنثیکنندگان مين دست زدهاند.
اين مقام امنيتی فراه افزود تلاش های گستردهای آغاز شده تا به کمک بزرگان محلی، ۲۸ تن از کارمندان اين مؤسسه مينروبی را که هنوز در بند اين آدمربايان هستند، آزاد شوند.
طی ۲۱ سال فعاليت تيمهای مينروبی در حوزه غرب افغانستان از جمله ولايت فراه تاکنون ۲۶ تن از کارمندان مينروبی کشته و ۶۶ تن ديگر مجروح و يا معلول شدهاند
کارگذاری مينهای کنار جادهای يکی از تاکتيکهای اصلی جنگجويان طالبان در افغانستان است.
بر پايه آمار سازمان ملل بيشتر قربانيان اين مينگذاریها، غيرنظاميان بودهاند اما کارگذاری مين همچنان از سوی طالبان به خاطر هدف قراردادن کاروانهای دولتی و نظاميان خارجی به شدت ادامه يافته است.
اما با وجود تأکيد مسئولين محلی فراه مبنی بر نقش مستقيم طالبان دراين رويداد، يوسف احمدی، از سخنگويان طالبان نقش داشتن اين گروه در اين آدمربايی و کشتن شش کارمند مينروبی را رد کرد.
ولايت فراه با ايران مرز طولانی دارد، بخش وسيعی از اين ولايت در جريان جنگهای خونين با ارتش سرخ شوروی در اوايل دهه ۶۰ خورشيدی و سپس جنگهای داخلی با مين و مواد انفجاری آلوده شده است.
برپايه اطلاعات مرکز هماهنگی مينروبی برای افغانستان، درحال حاضر جدا از مينهای تازه کارگذاری شده، بيش از ۵۱ ميليون متر مربع در ولايت فراه به انواع مينهای کهنه و مواد منفجرنشده، آلوده هستند که نياز به پاکسازی دارد.
گفته میشود اين مينها و مواد انفجاری زندگی هزاران نفر را دراين ولايت با خطر مواجه ساخته است.
اطلاعات اين مرکز نشان میدهد که طی ۲۱ سال فعاليت تيمهای مينروبی در حوزه غرب افغانستان از جمله ولايت فراه تاکنون ۲۶ تن از کارمندان مينروبی کشته و ۶۶ تن ديگر مجروح و يا معلول شدهاند.