در حالیکه برخی منابع خبری ایران از «منتفیشدن» طرح سوال از احمدینژاد خبر داده بودند اما دو تن از نمایندگان مجلس این خبر را تأیید نکردهاند.
خبرگزاری فارس يکشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۰ خبر داد ۳۰ نماينده در نامهای به هيأت رئيسه مجلس اعلام کردهاند امضای خود در مورد طرح سئوال از رئيسجمهور را پس گرفتهاند.
همچنين خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) بهنقل از حجتالاسلام علیرضا سليمی نوشت: «با انصراف ۳۰ تن از نمايندگان امضاکننده، اين طرح سئوال که اکنون دارای ۷۰ امضا است حد نصاب لازم را ندارد و بنابر اين منتفی است.»
اما مهرداد لاهوتی یکی از نمایندگان مجلس پسگرفتن امضاها را رد کرده و گفته اگر کسانی بخواهند امضایشان را پس بگیرند در واقع «ضعف» خود را نشان دادهاند و در حد یک «نماینده مقتدر» نیستند.
حسین سبحانینیا، عضو هیأت رئیسه مجلس نیز در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت از پسگرفتن شماری از امضاهای طرح سوال از احمدینژاد اظهار بیاطلاعی کرده است.
علی مطهری که از طراحان اصلی سئوال از احمدینژاد است، پنجم تير ۱۳۹۰ اين طرح را با ۱۰۰ امضا به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده بود.
بنا بر قانون اساسی ايران برای سئوال از رئيسجمهور بايد يک چهارم نمايندگان، طرح سئوال را امضا کنند. در حال حاضر که مجلس ايران ۲۹۰ نماينده دارد، اين طرح برای عملی شدن بايد دستکم امضای ۷۳ نماينده را داشته باشد.
علی مطهری: اگر ندايی از دفتر رهبری در مخالفت با سئوال از رئيسجمهور میآمد، اين طرح را متوقف میکردیم
پيشتر شماری از نمايندگان مجلس گفته بودند امضای خود را پس میگيرند اما برخی ديگر نيز اعلام کردهاند امضای خود را پس نمیگيرند.
علی مطهری شنبه ۱۸ تير گفت اگر «ندايی» از دفتر آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در مخالفت با سئوال از رئيسجمهور میآمد، اين طرح را متوقف میکرد.
به گفته مطهری، آيتالله خامنهای با اين طرح مخالف نيست.
اما روحالله حسينيان يکی از نمايندگان مجلس چند روز پيش به خبرگزاری فارس گفت رهبر جمهوری اسلامی از طرح سئوال از رئيسجمهور «رضايت ندارد.»
هفته گذشته نيز با بالاگرفتن دامنه اختلافات و تنشها در خصوص سوال از احمدینژاد، علی مطهری تهديد کرده در صورتی که نمايندگان امضاکننده طرح سئوال از رئيسجمهور امضای خود را پس بگيرند، طرح استيضاح مصطفی محمدنجار، وزير کشور را به جريان میاندازد.
وی دليل اين تهديد خود را نقش «استانداران و فرمانداران» در رايزنی با نمايندگان مجلس برای پسگرفتن امضاهايشان اعلام کرده است.
نمایندگان مجلس سوالات خود را در ۱۰ محور خطاب به احمدینژاد مطرح کردهاند:
* اجرا نشدن قانون تسهيلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها
* معرفی «غيرمعمول» وزير ورزش و جوانان به مجلس
* ابهام درباره آمار اشتغال
* چگونگی هزينهشدن بودجه فرهنگی
* اجرای قانون هدفمندکردن يارانهها با شيب تند
* مقاومت ۱۱ روزه احمدینژاد در برابر حکم «حکومتی» آيتالله خامنهای درباره ابقای حيدر * مصلحی، وزير اطلاعات
* عزل «تحقيرآميز» منوچهر متکی؛، وزير امور خارجه
* سخنان احمدینژاد درباره «در رأس امور نبودن مجلس»
* همکاری نکردن دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب
* ترويج نظريه «مکتب ايرانی» توسط اطرافيان رئيسجمهور و دورینکردن وی از «جريان انحرافی»
طرح سئوال از رئيسجمهور تاکنون در جمهوری اسلامی ايران عملی نشده و اين برای نخستين بار است که چنين طرحی در مجلس به جريان افتاده است.