ارتش افغانستان اعلام کرده که موفق شده تروریست‌های گروه دولت اسلامی (داعش) را از ارتفاعات تورا بورا در حوالی مرز پاکستان بیرون کند.

کار دشوار ارتش افغانستان: برقراری امنیت (عکس: آرشیو)

چهار روز پیش رسانه‌های خبری به نقل از یک ایستگاه رادیویی محلی به نام «رادیو خلافت» گزارش داده بودند که گروه دولت اسلامی (داعش) پرچم خود را در ارتفاعات تورا بورا به اهتزار درآورده است. منابع خبری افغانستان و معتمدان محلی هم این خبر را تأیید کرده و اعلام کرده بودند که صدها خانوار ساکن در این منطقه ناگزیر، خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

ستیزه‌جویان القاعده به رهبری اسامه بن‌لادن، پس از حملات خونبار ۱۱ سپتامبر   ۲۰۰۱، هنگامی که نیروهای آمریکایی آن‌ها را تعقیب می‌کردند، مدتی به همین شبکه غارها و تونل‌ها در منطقه کوهستانی تورا بورا در افغانستان پناه آورده بودند. به همین جهت ارتفاعات تورا بورا با شبکه‌ای از غارهای درهم‌تنیده از یک سویه نمادین هم برخوردار است.

والی ولایت ننگهار اعلام کرده که عملیات ارتش افغانستان موفقیت‌آمیز بوده و اکنون تورا بورا به طور کامل از داعش پاکسازی شده است.

دولت وزیری، یک سخنگوی ارتش افغانستان نیز اعلام کرده که عملیات ارتش افغانستان در ارتفاعات تورا بورا در مجموع دو روز طول کشید و در حال حاضر سربازان ارتش افغانستان در پی اعضای گروه دولت اسلامی (داعش)‌اند که موفق شده‌اند از غارهای تورا بورا بگریزند.

در شورای ملی (پارلمان) افغانستان عملیات موفقیت‌آمیز ارتش افغانستان در پاکسازی تورا بورا بحث‌ها و جدل‌هایی را به وجود آورد. عده‌ای از نمایندگان شورای ملی افغانستان هشدار دادند که ممکن است گروه دولت اسلامی (داعش) موفق شود در نقاط دیگری از افغانستان شبکه خود را دایر کند و گسترش یابد.

بر اساس برخی گزارش‌ها، تعداد اعضای گروه داعش در افغانستان به دو هزار نفر رسیده است.

وزارت دفاع افغانستان اما این گزارش‌ها را رد کرده و می‌گوید حضور داعش در افغانستان از ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر فراتر نمی‌‌رود.

گمان می‌رود نبروهای داعش در ولایت‌های کنر، نورستان و شماری از مناطق در شرق و شمال افغانستان استقرار یافته‌اند.

وزارت دفاع افغانستان تاکید کرده است که در حال حاضر نیروهای نظامی و امنیتی دولتی در حدود ۲۰ ولایت افغانستان در حال انجام عملیات علیه نیروهای گروه دولت اسلامی‌اند و موفق شده‌اند از پیشروی این نیروها جلوگیری کنند.

طالبان بر خلاف داعش رویکردی بومی دارد و در پی تسلط به خاورمیانه نیست و فقط به افغانستان نظر دارد. اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هفته پیش به طالبان پیام داده بود که اگر حاضر به گفت‌وگو باشند، امنیت آن‌ها را در کابل تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: