رئيس جمهور افغانستان و نخست‌وزير بريتانيا پس از يک ديدار دو جانبه در کابل اعلام کردند که به‌زودی سند روابط راهبری بلندمدت ميان دو کشور به امضاء خواهد رسيد.

حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان و ديويد کامرون، نخست‌وزير بريتانيا روز سه‌شنبه ۱۴ تير پس از يک ديدار دو جانبه در کابل در جمع خبرنگاران حضور يافتند و در مورد چشم‌انداز روابط دو کشور سخن گفتند.

حامد کرزی گفت:« ما در مورد ايجاد روابط استراتژيک بلندمدت صحبت کرديم و قرار است تا چند ماه ديگر سند اين روابط ميان دو کشور به امضاء برسد.»

رئيس جمهور افغانستان در مورد جزئيات اين سند اظهار نظر نکرد اما با تأکيد بر «اهميت» نقش بريتانيا در روند صلح افغانستان گفت که اميدوار است پس از خروج نيروهای خارجی روابط دو کشور قوی و با استحکام باشد.

انتظار می‌رود نظاميان عضو ائتلاف بين‌المللی بر پايه توافق‌نامه‌ای که با افغانستان به امضاء رسانده‌اند تا پايان سال ۲۰۱۴ ( ۱۳۹۳ خورشيدی) از اين کشور خارج شوند.

در همين راستا قرار است تا دو هفته ديگر نخستين مرحله برنامه انتقال مسئوليت‌های امنيتی از نظاميان خارجی به نيروهای امنيتی افغانستان آغاز شود که با آغاز اين طرح؛ خروج تدريجی نيروهای خارجی نيز آغاز خواهد شد.

انگلستان که با استقرار حدود ۱۰ هزار نظامی در ولايت هملند پس از آمريکا بيشترين نيروی نظامی را در ميان کشورهای عضوائتلاف بين‌المللی در افغانستان دارد بر عملی شدن اين برنامه تأکيد کرده است.

ديويد کامرون نيز که روز دوشنبه در يک سفر از پيش اعلام‌نشده به‌منظور ديدار با سربازان اين کشور به ولايت هلمند در جنوب افغانستان رفته بود، در اين نشست خبری در مورد تعهدات جديد اين کشور سخن گفت.

وی گفت که نظاميان انگليسی تا پايان سال ۲۰۱۴ ( ۱۳۹۳ خورشيدی) از افغانستان خارج خواهند شد اما خاطرنشان ساخت که خروج نيروهای اين کشور شتاب‌زده نخواهد بود و اين برنامه مطابق با شرايط و اطمينان از اوضاع افغانستان اجرا خواهد شد.

کامرون بر آموزش نظاميان افغان برای پيشبرد مسئوليت تأمين امنيت اين کشور پس از خروج نظاميان خارجی تأکيد نمود و از تعهد جديد بريتانيا بر ساخت يک آکادمی بزرگ نظامی به‌منظور آموزش نيروهای امنيتی افغانستان خبر داد.

او گفت که مربيان انگليسی مسئوليت امور آموزشی اين آکادمی را برعهده خواهند داشت.

بريتانيا دومين کشور غربی است که از عقد روابط استراتژيک بلندمدت با افغانستان سخن گفته است.

پيش از اين افغانستان و آمريکا نيز بر ايجاد روابط استراتژيک بلندمدت ميان دو کشور به توافق رسيده بودند، اما اعلام اين توافق با واکنش‌های منفی منطقه‌ای به‌ويژه از سوی ايران و پاکستان همراه بوده است.