ادغام بانک‌ها یکی از برنامه‌های بانک مرکزی ایران است. مدیران برخی از بانک‌های وابسته به نهادهای نظامی با این تصمیم مخالف‌ند.

نظام بانکی ایران با «بحران» روبرو است. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نزدیک به یک‌سال پیش از «توقف بخشی از فعالیت‌های نظام بانکی» خبر داد و اعلام کرد که بدون حمایت و استقراض از بانک مرکزی، برخی از بانک‌ها امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت.

دولت حسن روحانی هم در همه چهار سال گذشته وعده کرده است که لایحه‌ای را به منظور اصلاح نظام بانکی تدوین و به مجلس ارائه کند، اما تا به حال این اتفاق نیز رخ نداده است.

در تازه‌ترین اقدام ، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته است که طرح ادغام بانک‌ها می‌تواند یکی از راهکارهای اصلاح نظام بانکی و کاهش هزینه بانکداری شود.

این طرح که جزئیات آن هنوز مشخص نیست در شرایطی مطرح شده که اعتراض سپرده‌گذاران در برخی از موسسه‌های مالی و اعتباری طی چند روز گذشته شدت گرفته است. در همین راستا گروهی از نمایندگان نیز به دنبال طرح سوال از رئیس جمهوری به دلیل عدم رسیدگی به خواسته سپرده‌گذاران موسسه‌های مالی و اعتباری ورشکست شده هستند.

در این میان انتشار خبر ادغام بانک‌ها با واکنش مدیرعامل بانک «مهر اقتصاد» که سپاه پاسداران سهامدار اصلی آن است، روبرو شده است.

مدیرعامل این بانک پنجشنبه ۲۵ خرداد به خبرگزاری «فارس» گفت که تا به حال مذاکره و یا مکاتبه‌ای به منظور ادغام این بانک در سایر بانک‌ها صورت نگرفته است.

بر پایه اخبار تائید نشده بانک مرکزی ایران خواستار ادغام بانک «مهر اقتصاد» و موسسه‌های مالی و اعتباری «کوثر» و «ثامن» شده است.

همزمان با انتشار این خبر، منابع خبری ایران از مراجعه سرمایه‌گذاران به بانک «مهر اقتصاد» برای خروج سپرده‌های خود خبر دادند.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در همین رابطه گزارش داد که ادغام بانک «مهر اقتصاد» و دو موسسه «کوثر» و «ثامن» که هر سه وابسته به نهادهای نظامی هستند، از سوی مقام‌های مسئول تائید نشده است.

ضیاءالدین ایمانی مدیرعامل بانک «مهر اقتصاد» هم ادغام این بانک و دو موسسه مالی و اعتباری دیگر را «بی‌اساس» دانسته و گفته است: «با کسانی که با طرح موضوع ادغام، موجب بروز اخلال شده‌اند و در نظام بانکی کشور مشکل ایجاد می‌کنند، برخورد می‌کنیم».

در حالی که مدیران بانک مهر اقتصاد هرگونه اقدام و مذاکره برای ادغام را «بی‌اساس» دانستند، روابط عمومی موسسه مالی و اعتباری کوثر با صدور اطلاعیه‌ای از «توافق» میان این سه نهاد مالی خبر داد و اعلام کرد: «علیرغم مذاکرات و توافقات حاصله فی مابین در این خصوص، به اطلاع می رساند هرگونه تصمیم‌گیری در حوزه نظام بانکی کشور منوط به مصوبه شورای پول و اعتبار و ابلاغ بانک مرکزی است که تاکنون تاییدیه‌ای ازسوی بانک مرکزی به این موسسه نرسیده است.»

در پیوند با همین موضوع محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس «طرح ادغام بانک‌ها» را «ضروری و نیازمند مصوبه مجمع عمومی بانک‌ها» دانسته و گفته است که دولت تنها در خصوص بانک‌های دولتی می‌توانید تصمیم بگیرد.


بیشتر بخوانید:

زیان ۲۰ هزار میلیارد تومانی نظام بانکی ایران