شماری از خانواده‌های زندانيان سياسی ايران طی نامه‌ای به اعضای کميسيون امنيت ملی مجلس، خواهان تشکيل کميته‌ای برای بررسی وضعيت زندان‌ها و زندانيان سياسی شدند.

به گزارش تارنمای کلمه در اين نامه که يکشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۰ منتشر شده، خانواده زندانيان سياسی گفته‌اند: «بی‌اعتنايی‌ها نسبت به جان شهروندان، به‌ويژه مظلوم‌ترين آن‌ها که اينک در غل و زنجيرند، تداوم دارد و نبض تپنده جامعه که مجلس است در لاک سختی از کرختی و رخوت فرورفته که خشم صاحبان رأی را برانگيخته است.»

در اين نامه که هويت امضاکنندگان آن فاش نشده، آمده: «ما از کميسيون امنيت ملی مجلس انتظار داريم پيش از سفر (احمد شهيد) گزارشگر حقوق بشر به ايران، با ارسال نمايندگانی گزارش واقعی از وضعيت زندان‌های کشور به ويژه زندان‌های اوين، رجايی شهر، قزل قلعه و از بندهای عمومی و سلول‌های انفرادی و قرنطينه زندان و ساير محل‌های غير رسمی که زندانيان سياسی به صورت ايزوله در آن‌ها نگهداری می‌شوند، تهيه و به استحضار کليه نمايندگان ملت ايران برسانند.»

خانواده‌های زندانيان سياسی افزوده‌اند در اين هيأت بايد نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس نيز حضور داشته باشند تا امکان انتشار «گزارش خلاف واقع» وجود نداشته باشد.

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی: ما از کميسيون امنيت ملی مجلس انتظار داريم با ارسال نمايندگانی گزارش واقعی از وضعيت زندان‌های کشور به ويژه زندان‌های اوين، رجايی شهر، قزل قلعه و از بندهای عمومی و سلول‌های انفرادی و قرنطينه زندان و ساير محل‌های غير رسمی که زندانيان سياسی به صورت ايزوله در آن‌ها نگهداری می‌شوند، تهيه و به استحضار کليه نمايندگان ملت ايران برسانند

امضاکنندگان اين نامه همچنين گفته‌اند بارها تقاضای ملاقات با مقامات قضايی و علی لاريجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی را مطرح کرده‌اند اما پاسخی دريافت نکرده‌اند.

نويسندگان اين نامه با اشاره به گذشت بيش از دو سال از انتخابات جنجالی رياست‌جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸، اکنون «حقايقی» که نشان‌دهنده «حقانيت» بازداشت‌شدگان است، آشکار شده است.

در جريان حوادث پس از انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران صدها نفر از مخالفان حکومت ايران و هزار تن از معترضان به نتيجه انتخابات بازداشت شدند.

در جريان اعتراض‌ها به نتيجه انتخابات ده‌ها نفر کشته و مجروح شدند. معترضان که از هواداران ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو کانديدای منتقد حکومت بودند، پس از آنکه محمود احمدی‌نژاد به عنوان فرد پيروز انتخابات معرفی شد، به خيابان‌ها ريختند.

در دو سال گذشته، مخالفان حکومت ايران بارها از وضعيت «نامناسب» زندان‌ها و «آزار و شکنجه» زندانيان سياسی خبر داده‌اند.

حمزه کرمی و عبدالله مومنی دو تن از زندانيان حوادث پس از انتخابات هستند که سال ۱۳۸۹ با انتشار نامه‌های جداگانه از شکنجه‌شدن در زندان خبر دادند. مقامات قضايی ايران اين اتهام را رد می‌کنند.