احمد خاتمی به حامیان کاندیداها توصیه کرد که به ایجاد تفرقه پس از انتخابات ریاستجمهوری نپردازند. او این سخنان را درست یک هفته پس از آن بر زبان آورد که خود به خاطر ادعای تخلفهای گسترده و بالاتربودن آرای نامزد اصولگرایان، از سوی وزارت کشور به «تفرقهافکنی» پس از انتخابات متهم شدهبود.
امام جمعه موقت تهران که شنبهشب، ۱۳ خرداد در مراسم سالگرد فوت روحالله خمینی، رهبر پیشین ایران در قم سخنرانی میکرد، با انتقاد تلویحی از حسن روحانی، رئیسجمهوری گفت که «ما همه مسئولان نظام که به تنفیذ ولایت رسیدهاند را مشروع میدانیم اما وظیفه داریم بگوئیم در سالگرد ارتحال امام به گونه ای عمل کنیم که سربلند باشیم و به ارزشهای دینی پایبند بمانیم.»
«تنفیذ ولایت» یعنی امضاشدن حکم ریاستجمهوری از سوی مقام رهبری در ایران؛ مقامی که احمد خاتمی آن را «ولایت مطلقه فقیه» توصیف کرد و گفت که «قانون است که قوا زیر نظر ولایت مطلقه ولی فقیه باشد». اگرچه رئیسجمهوری با رأی اکثریت مردم انتخاب میشود، اما حکم ریاستجمهوری او باید پیش از تحلیف، طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی ایران به امضای رهبر این کشور برسد. این کار «تأمین مشروعیت الاهی نظام جمهوری اسلامی» تعبیر شده است.
او در ادامه با اشاره به بررسی تخلفهای انتخاباتی در شورای نگهبان تأکید کرد که «پرونده انتخابات تا اینجا مختومه است … کاندیداها و طرفدارانشان از بیان سخنانی که مایه تفرقه ملت شود خودداری کنند.»
او این سخنان را پس از اعتراض وزارت کشور علیه ادعاهای پیشین او مبنی بر بالاتربودن رأی ابراهیم رئیسی، نامزد شکستخورده اصولگرایان و تولیت آستان قدس رضوی و اجرای نامطلوب انتخابات از سوی وزارت کشور ایراد کرده است. وزارت کشور گفته بود که سخنان خود احمد خاتمی مصداق «ایجاد شبهه»، «تشویش اذهان عمومی» و «تفرقهافکنی» است.
احمد خاتمی دو هفته پیش در خطبههای نماز جمعه تهران از حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران و پیروز انتخابات دوازدهم ریاستجمهوری در جمعه گذشته خواست که حرمت کسانی را که به او رأی ندادهاند نگه دارد. او آرای ۱۶ میلیونی ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی روحانی و نامزد اصولگرایان را ۱۷ میلیون اعلام کرد.
او حسن روحانی را به «تخریب رقبا» متهم کرد و گفت که «رأی حدود ۱۷ میلیون حجم کمی نیست و به این مجموعه تندرو و افراطی گفتن مناسب نخواهد بود.»
ستاد انتخابات کشور در بیانیه خود اما اظهارات خاتمی را «باعث ایحاد شکاف یا تفرقه در جامعه» توصیف کرد و آن را بر خلاف تأکیدات او «بر رعایت تقوی و وحدت و انسجام ملی به عنوان یکی از مبانی نظام جمهوری اسلامی» دانست.
در هفتههای گذشته، دیگر اصولگرایان نیز به شیوه برگزاری انتخابات نقد وارد کرده و آرای کاندیدای محبوب خود، ابراهیم رئیسی را بیشتر از آنچه واقعاً شمرده شده، دانسته اند.
در همین زمینه
-
واکنش دوباره ستاد انتخابات به سخنان احمد خاتمی
-
اعتراض وزارت کشور به گفتههای احمد خاتمی از تریبون نماز جمعه تهران
-
وزارت کشور: بحث رأی حرام و حلال به وحدت و امنیت ملی آسیب میزند
-
امام جمعه اصفهان درباره جشنهای انتخاباتی: اجازه نمیدهیم رقاصهها جشن پیروزی بگیرند
-
علمالهدی: باز هم میگویم نوازندگی عمومی و کنسرت در مشهد حرمتشکنی است
-
وزارت کشور: بحث رأی حرام و حلال به وحدت و امنیت ملی آسیب میزند
-
رئیس جمنا درباره انتخابات: شکستی رخ نداده، طرف مقابل دینفروشی کرد
انتخابات ! عجیب جنتی و شرکا:
-همیشه برنده حدود ۲۰ میلیون رای از صندوق جادویی میاورد از خاتمی و احمدی نژاد و روحانی !
– روحانی و ریسی در پستشان تمدید شدند و مردم در خیابانها رقص کردند و گاز اشک آور استشمام کردند!!…
– حالا ریسی که میداند ارای اعلام شده الکی و از قبل مهندسی شده بوده٬ به چانه پرداخته و ادعای ۳-۴ میلیون رای بیشتر میکند !
– کاندید انتخاب بعدی لولو ریسی و احمد خاتمی خواهند بود که کاندید «بد» از صندوق در میاید ! و مردم خواهند رقصید؟
hasani / 05 June 2017