مؤسسه اقتصاد و صلح پنجشنبه یکم ژوئن شاخص صلح جهانی در سال ۲۰۱۷ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش وضع کلی صلح در جهان نسبت به سال گذشته اندکی بهبود پیدا کرده اما در مقایسه با ۱۰ سال گذشته در جهانی ناآرامتر زندگی میکنیم.
شاخص صلح جهانی را هر سال مؤسسه اقتصاد و صلح در استرالیا تهیه میکند. در این رندهبندی میزان صلح و آرامش در کشورهای مختلف جهان در جدولی مشخص میشود.
بر اساس گزارش مؤسسه اقتصاد و صلح بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وحدت ملی در آمریکا مخدوش شده و به همین جهت ایالات متحده آمریکا در میان ۱۶۳ کشور مورد بررسی به جایگاه ۱۱۴ (۱۱-) سقوط کرده است.
استیو کیللا، بنیانگذار مؤسسه اقتصاد و صلح به خبرگزاری فرانسه درباره تنزل جایگاه آمریکا در جدول شاخص صلح جهانی گفته است:
«نابرابری روزافزون اجتماعی و همینطور کاهش آزادیهای رسانهای و این احساس در میان شهروندان آمریکایی که در نظام سیاسی و اداری این کشور فساد اقتصادی وجود دارد، جایگاه آمریکا را در جدول شاخص صلح جهانی تنزل داده.»
کشورهای آمریکای شمالی در مجموع در جدول شاخص صلح جهانی در سال ۲۰۱۷ تنزل پیدا کردهاند. قاره اروپا اما همچنان آرامترین قاره جهان است.
ایسلند، شمالیترین کشور قاره اروپا در دهمین سال پیاپی در صدر جدول شاخص صلح جهانی، به عنوان آرامترین کشور جهان قرار گرفت. نیوزلند و پرتغال در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
بر اساس این گزارش ۲۳ کشور جهان در معرض تروریسم قرار دارند. خطر تروریسم در دانمارک، سوئد، فرانسه و ترکیه بیشتر از سایر کشورها ارزیابی شده است.
سوریه در پنجمین سال پیاپی در انتهای جدول شاخص صلح جهانی، در آخرین جایگاه در میان ۱۶۳ کشور مورد بررسی جای گرفته است.
وضع صلح در افغانستان، عراق، سودان جنوبی و یمن نیز به نسبت سال گذشته فقط به طرز نامحسوسی بهبود پیدا کرده.
در مجموع بر اساس گزارش شاخص صلح جهانی در سال ۲۰۱۷ جهان اندکی امنتر شده. موقعیت صلح در ۹۳ کشور جهان بهبود پیدا کرده و ۶۸ کشور جهان هم به نسبت سال گذشته ناامنتر شدهاند.
مبنای اندازهگیری صلح در جدول شاخص صلح جهانی، درگیریها و اختلافات داخلی، رابطه کشورها با همسایگانشان و تروریسم است.