فیلم کوتاهی در یوتیوب قرار داده شده که نشان می‌دهد درپی طرح مطالبات کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی به یک خبرنگار، غلامعلی نعیم‌آبادی امام جمعه بندر عباس به کارگران اعتراض می‌کند که چرا مسائلشان را در مسجد مطرح می‌کنند و به هنگام خروج اعتراضی کارگران از مسجد تلویحا از آن‌ها می‌خواهد که دیگر به مسجد نیایند.

کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی

ماجرا از حیاط مسجد شروع می‌شود. گزارشگر میکروفن را مقابل کارگران گرفته و آن‌ها مشکلاتشان را می‌گویند.

کارگران سپس برای شنیدن سخنان امام جمعه به درون مسجد می‌روند.

امام جمعه در سخنان خود به «قضیه المهدی» می‌رسد و می‌گوید: در قضیه المهدی حق با هر کسی که هست، به من چه ربطی داره؟ چرا منو تو صحنه میارید؟

کارگران به نشانه اعتراض و برای ترک سالن از جایشان بلند می شوند و به طرف در می‌روند.

نعیم‌آبادی در واکنش می‌گوید: خیلی خوش آمدید آقایانی که تشریف می‌برید به سلامت! خیلی محبت فرمودید دیگه در نماز جمعه جای این کارها نیست. نماز جمعه را جای این سرو صداها قرار ندید.

امام جمعه می‌ماند و سالن نیمه‌خالی مسجد.

فیلم روز ۳۰ می در یوتیوب قرار گرفته و فاقد تاریخ است اما برش کوچکی است از داستان بند و بست‌ها و فساد نهفته در جریان واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی و سرنوشت تلخ کارگران آن. و شاید نمادی باشد از روند خصوصی سازی‌ها و قربانی شدن کارگران.

«المهدی»؛ یک نمونه غم‌انگیز از خصوصی‌سازی‌ها

ماجرای آلومینیوم المهدی سال ۱۳۹۴ و پس از آن آغاز شد که دولت این کارخانه را که ۲۴۰۰ کارگر داشت را  فروخت. فروشنده(دولت) و خریدار (سرمایه‌داری به نام محمد علیمحمدی) توافق کردند تعداد کارگران ۱۶۰۰ تن باشد.

این معامله پنهان سرآغاز سرگردانی و بیکاری صدها کارگری بود که خود نیز خبر نداشتند چه توافقی بر سر آنان صورت گرفته است.


در باره خصوصی‌سازی المهدی بیشتر بخوانید:   داستان کارگرانی که فروخته نشدند


همچنین کارفرمای جدید شغل کارگران یعنی ایستادن پای کوره‌های ذوب آلومینیوم را از رده مشاغل سخت و زیان‌آور خارج کرد.

اعتراضات و تجمعات کارگران بیکار شده المهدی آغاز شد و به صورت فشرده ادامه یافت. کار به شورای تامین استان کشید و سرانجام استاندار ناگزیر ار برملا کردن این مساله شد که: در واگذاری و فروش کارخانه متاسفانه نکاتی مغفول واقع شده که نیاز به تبیین داشت.

چه نکاتی؟ مشخص شد منظور از “نکات مغفول” سرنوشت ۶۲۰ کارگر کارخانه است که سازمان خصوصی سازی با خط کشیدن روی نام ۶۲۰ کارگر، بابت فروش کارخانه با ۱۶۰۰ کاگر پول بیشتری از خریدار گرفته است.

در عین حال گفته شد کارفرمای جدید از اقوام امام جمعه بندر عباس است و فراتر از آن اخباری حتی حاکی بود امام جمعه خود در این معامله ذینفع بوده و بخشی از درآمدهای این شرکت حتی قبل از خصوصی سازی هر سال به دفتر نمایندگی ولی فقیه و سپاه منطقه تعلق می‌گرفته است.

نعیم‌آبادی، روز ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ از تریبون نماز جمعه این اخبار را «تهمت‌های ناروا» و جوسازی ناروا و طرح آن رد نماز جمعه را نادرست خواند. او اما از کارگران خواست نمایندگانی برای طرح مسائل به دفترش بفرستند: « قطعا اگر کاری از دست اینجانب ساخته باشد دریغ نخواهم کرد.»