محمد خاتمی، رئيس‌جمهور پيشين ايران طی نامه‌ای از زندانيان سياسی خواسته تا «سريعاً» به اعتصاب غذای خود پايان دهند.

به گزارش تارنمای کلمه، خاتمی در اين نامه خطاب به فيض‌الله عرب‌سرخی، عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی که هم‌اکنون در زندان اوين در اعتصاب غذا به سر می‌برد، نوشته: «چند روزی است که شما و عده‌ای از عزيزانی که در زندان به‌سر می‌برند به اعتصاب غذا دست زده‌ايد و اين امر همه ما را نسبت به سلامتی شما نگران کرده است و پاره‌ای اخبار نيز اين نگرانی را تشديد می‌کند.»

وی سلامتی و بازگشت زندانيان را به زندگی عادی، «مهم‌ و فوری» خوانده و ابراز اميدواری کرده که خواسته‌اش برای پايان اعتصاب غذا پذيرفته شود.

خاتمی همچنين از مقامات حکومت ايران خواسته «برای يک‌بار هم که شده از طريق مذاکره با معترضان به حل مسائل بپردازند.»

به گفته وی معترضان «مطالبی دارند که در جريان مذاکره بهتر می‌توان به آن‌ها رسيدگی کرد، تا يا دوستان قانع شوند يا مطالب آنان مورد توجه و اجابت قرار گيرد.»

محمد خاتمی از مقامات حکومت ايران خواسته برای يک‌بار هم که شده از طريق مذاکره با معترضان به حل مسائل بپردازند

فرزندان ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو تن از رهبران مخالفان نیز در پيام مشترکی خطاب به زندانيان سياسی اعتصاب‌کننده بند ۳۵۰ اوين از آن‌ها خواسته‌اند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهند.

انجمن اسلامی جامعه پزشکی ايران، آيت‌الله اسدالله بيات‌زنجانی از مراجع تقليد و شماری از وکلای دادگستری نیز با ابراز نگرانی از سلامت زندانيان، خواهان پايان يافتن اعتصاب غذا شده‌اند.

بهمن احمدی امويی، حسن اسدی زيدآبادی، مهدی کريميان اقبال، عماد بهاور، قربان بهزاديان‌نژاد، محمد داوری، اميرخسرو دليرثانی، فيض‌الله عرب‌سرخی، ابوالفضل قديانی، محسن امين‌زاده، محمدرضا مقيسه و عبدالله مومنی، عمادالدين باقی و محمدجواد مظفر زندانيانی هستند که از ۲۸ خرداد ۱۳۹۰ در اعتراض به جان‌باختن هدی صابر و هاله سحابی دست به اعتصاب غذای نامحدود زده‌اند.

هدی‌صابر، از فعالان ملی- مذهبی و عضو هیأت تحريريه مجله توقيف‌شده‌ «ايران فردا» که از ١٢ مردادماه ١٣٨٩ در بازداشت بود، از تاريخ ١٢ خرداد سال جاری در اعتراض به «قتل هاله سحابی» دست به اعتصاب غذا زده بود. وی ۲۱ خرداد پس از ۱۰ روز اعتصاب غذا در بيمارستان مدرس تهران درگذشت.

پزشکان متخصص علت مرگ هدی صابر را ناشی از عوارض اعتصاب غذا اعلام کرده‌اند اما مخالفان حکومت ايران می‌گويند وی بر اثر «ضرب و شتم» و «تأخير» در انتقال به بيمارستان «کشته» شده است.

هاله سحابی، زندانی سياسی که به دليل وخامت حال پدرش، عزت‌الله سحابی ارئيس شورای فعالان ملی- مذهبی به مرخصی آمده بود، روز ۱۱ خرداد جاری در مراسم تشييع پيکر پدرش در پی درگيری با نيروهای «لباس شخصی» جان‌باخت.

پس از آزادی باقی و مرخصی مظفر، «محسن امين‌زاده و مهدی اقبال» به جمع اعتصاب‌کنندگان زندان اوين پيوستند.

در همین حال کيوان صميمی، عيسی سحرخيز و مسعود باستانی، سه روزنامه‌نگار؛ علی‌اکبر عجمی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه تهران و فعال دانشجويی چپ‌گرا؛ جعفر اقدامی، فعال حقوق بشر و حشمت الله طبرزدی، فعال سياسی؛ شش زندانی سياسی زندانی در زندان رجایی‌شهر هستند که در حمایت از زندانیان اعتصاب‌کننده زندان اوین اعتصاب غذا کرده‌اند.

تارنمای کلمه همچنین خبر داده چهارشنبه اول تير زندانیانی که اعتصاب غذا کرده‌اند با «چشم‌بند» به دادسرای اوین احضار شده‌اند.

بنا به این گزارش «اعتصاب‌کنندگان گفته‌اند مجبور کردن زندانی به استفاده از چشم‌بند برخلاف قوانين شهروندی است» و به همین دلیل از پاسخگویی به سوالات بازجویان خودداری کرده‌اند.