محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در واکنش به سخنان صادق لاریجانی درباره حصر به او توصیه کرده که به جای طرح اینگونه موضوعات در رسانهها و سرایت دادن نزاع بین نیروهای متخاصم در جامعه به قوا، نظر خود را درباره حصر محصوران در شورای عالی امنیت ملی مطرح کند.
محمد باقر نوبخت در نشست خبری سهشنبه ۹ خرداد خود در صدد پاسخگویی به انتقادات صادق لاریجانی از موضوع رفع حصر محصوران برآمد:
«توصیه می کنم رئیس قوه قضائیه به جای کشاندن برخی مباحث به سطح جامعه آنها را در جلسه شورای عالی امنیت ملی که خود عضو آن است مطرح کند.»
صادق لاریجانی در جلسهای که دوشنبه ۸ تیر با مسئولان قوه قضائیه برگزار کرده بود، اعلام کرد که در پشت پرده تلاشهایی برای رفع حصر محصوران انجام میشود. رئیس قوه قضائیه در این جلسه گفته بود از این تلاشها بوی «فتنه» میشنود. او رسانههای طرفدار دولت را تهدید کرد که اگر این موضوع را پیگیری کنند، تحت پیگرد قضائی قرار میگیرند.
سخنگوی دولت روحانی اکنون در نشست خبری هفتگی خود به صادق لاریجانی توصیه کرده که با طرح موضوعاتی مانند «حصر» در سطح جامعه، نزاع جریانات متخاصم را به سطح قوا سرایت ندهد:
«قدرت در ساختار نظام جمهوری اسلامی بین سه قوه توزیع شده و رئیسجمهور رئیس قوه مجریه و مسئول اجرای قانون اساسی است و از اختیارات خود استفاده میکند. به نظر نمیرسد اگر رئیس قوهقضائیه مطلبی دارد باید آن را در سطح جامعه مطرح کند. این باعث میشود برخی مباحث که جریانات متخاصم با یکدیگر دارند به قوا هم تسری پیدا کند.»
لاریجانی در جلسهاش با مسئولان قوه قضائیه بدون آنکه از حسن روحانی نام ببرد خطاب به او گفته بود: «شما چه کارهاید که بخواهید حصر را بشکنید؟»
او سپس به روحانی و طرفدارانش هشدار داده بود که «بساط [رفع حصر] را جمع کنند» و آنها را تهدید کرده بود که اگر به بحث رفع حصر ادامه دهند، قوه قضائیه «بساط آنها را جمع میکند.»
نوبخت به رئیس قوه قضائیه گفته است طرح چنین موضوعاتی پیام خوبی برای داخل و خارج از ایران ندارد.
خبرگزاری میزان از خبرگزاریهای نزدیک به قوه قضائیه در یادداشتی که در تفسیر سخنان روز گذشته صادق لاریجانی منتشر کرده، نوشته است:
«سخنان رییس قوه قضائیه میخ آخر بر تابوت توهمات افرادی بود که تصور میکردند پس از “رفع حصر” از عاملان و مسببان فتنه ۸۸ قرار است از آنان همچون قهرمانان در خیابانها استقبال شود.»
حسن روحانی در نخستین نشست خبریاش بعد از پیروزی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران رفع حصر از محصوران را به حقوق شهروندی ربط داده و وعده داده بود که از حقوق شهروندی محصوران دفاع کند.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران اعتراضها به انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان او از آنان به عنوان «سران فتنه» نام میبرند، از بهمن ۸۹ بدون محاکمه در حصر خانگی به سر میبرند.
در ماههای گذشته مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، محمد خاتمی، رییس جمهوری اسبق، و علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، خواستار رفع حصر این سه نفر شدهاند.
صادق لاریجانی در جمع مسئولان قوه قضائیه یک بار دیگر یادآوری کرده بود که حتی اگر از محصوران رفع حصر شود، قوه قضائیه آنها را محاکمه میکند.
میر حسین موسوی و مهدی کروبی بارها اعلام آمادگی کردهاند که در یک دادگاه علنی محاکمه شوند. علی خامنهای اما دو سال پیش در دیدار با علی مطهری، جرم این دو نفر را بسیار بزرگ توصیف کرده و گفته بود چنانچه محاکمه شوند مجازات سنگینی در انتظارشان است.
بیشتر بخوانید: