وزارت کشور افغانستان اعلام کرد در حال حاضر نزديک به سه ميليون نفر در اين کشور در توليد و قاچاق مواد مخدر فعاليت دارند.
بازمحمد احمدی، معاون مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور افغانستان روز دوشنبه ۳۰ خرداد در يک نشست خبری در کابل گفت اين تعداد افراد بيشتر در ولاياتی هستند که در آن کشت مواد مخدر صورت میگيرد.
به گفته وی با وجود گسترده بودن سطح زير کشت مواد مخدر و قاچاق آن و همچنين کمبود نيرو و امکانات امنيتی، آنان توانستهاند در راستای مبارزه عليه اين پديده دستاوردهای قابل توجهی داشته باشد.
احمدی گفت که در سال جاری آنان در راستای مبارزه برعليه کشت مواد مخدر تا ۶۵ درصد و در مورد بازداشت قاچاقچيان مواد مخدر بيش از ۳۰ درصد افزايش داشته است.
بر پايه اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت کشورافغانستان، تنها در يک ماه گذشته ۳۶ تن مواد مخدر دراين کشور کشف و ضبط شده است و حدود ۱۰۰ نفر به اتهام قاچاق اين مقدار مواد مخدر بازداشت شدهاند.
سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ توليد ترياک افغانستان حدود ۳۶۰۰ تن اعلام کرده بود
اطلاعات منتشر شده نشان میدهد که در اين مدت، حدود ۷۰۰ هکتار کشتزار مواد مخدر در ولايات مختلف نيز از بين برده شده است.
اما با وجود اعلام اين پيشرفتها در عرصه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، کميسيون جهانی سياستگذاری مقابله با مواد مخدر ۱۲ خردادماه جاری با انتشار گزارشی، مبارزه عليه مواد مخدر را در سطح جهان رو به شکست خواند.
بنابر آمار منتشر شده از سوی اين کميسيون؛ در حال حاضر نزديک به ۲۲۰ ميليون نفر معتاد به مواد اعتيادآور در سطح جهان، بين ۱۵ تا ۱۹ ميليون نفر مشتقات مواد اعتيادآور از نوع ترياک، مرفين، هروئين و… استفاده میکنند که مرکز توليد آن، افغانستان است.
سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ توليد ترياک افغانستان را که از آن برای توليد شماری ديگر از مواد مخدر از جمله هروئين و مرفين استفاده میشود، حدود ۳۶۰۰ تن اعلام کرده بود.
افغانستان بارها از مواد مخدر بهعنوان يک پديده بينالمللی نام برده است و خواهان کمک کشورهای مختلف برای مبارزه با اين پديده شده است.
ضرار احمد مقبل، وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان میگويد درصورتی همکاری و کمک جامعه بينالمللی نباشد اين کشور به تنهايی نمیتواند در اين راستا به موفقيت برسد.
به گفته وی، افغانستان فقط توليدکننده ترياک است اما سالانه بيشتر از ۱۲۰۰ تن مواد شيميايی برای توليد هروئين از ديگر کشورها به اين کشور وارد میشود.
تنها راه مدیریت صحیح تولید و استفاده صحیح از این فراورده گیاهی دارویی است. اگر دولت افغانستان با همکاری کشورهای غربی بودجه ای را برای خرید و جمع آوری این محصول اختصاص دهد و محصول آنها را از ابتدای کشت بیمه کند و در هنگاهم جمع آوری همه را بخرد و به کمپانی های دارویی برای تولید مرفین و مشتقات آن بفروشد مسلما هم سه میلیون نفر بی کار نمیشوند و هم عده دیگری به کلرهای جانبی کمارده میشوند و مضافا اینکه احتمال سرمایه گداری شرکتهای دارویی برای تبدیل محصول خام به فراورده ها در افغانستان فراهم خواهد شد.
حال اینکه جه دستهایی در کارند که نمیخواهند و نمیگذارند چنین اقدامات خیرخواهانه ای صورت پذیرد خدا میداند. مقدار تولید 3600تن گزارش شده است که اگر همه را بار کامیونهای 10 تنی کنیم میشود 360 مورد بارکشی از افغانستان به بندری یا محلی دور از دسترس قاچاقچیان.
حالا شما بفرمایید اشکال کار در کجاست؟
کاربر مهمان / 20 June 2011