آمار منتشر شده از سوی يک نهاد بينالمللی نشان میدهد که از آغاز جنگ ائتلاف بينالمللی به رهبری آمريکا در افغانستان، تا کنون ۲۵۲۹ تن کشته شدهاند.
بر اساس گزارش منتشر شده در سايت iCasualties که تلفات اين جنگ را گزارش میکند، اين افراد در جنگ افغانستان و يا عمليات پشتيبانی از اين جنگ کشته شدهاند.
بر پايه اين آمار که از آغاز جنگ ائتلاف به رهبری آمريکا برعليه القاعده و طالبان در اکتبر ۲۰۰۱ تا ۱۷ ژوئن ۲۰۱۱ به ثبت رسيده است، آمريکا با ۱۶۲۲ کشته بيشترين تلفات را متحمل شده است.
پس از آمريکا، بريتانيا با ۳۷۳ کشته، کانادا با ۱۵۶ کشته و فرانسه با ۶۱ کشته به ترتيب بيشترين شمار تلفات را در ميان اعضای اين ائتلاف در اين جنگ ۱۰ ساله داشتهاند.
اطلاعات منتشر شده نشان میدهد که با افزايش حملات شورشيان بهويژه طالبان از سال ۲۰۰۵ به بعد شمار کشتهشدگان ائتلاف بينالمللی به رهبری آمريکا نيز يک روند رو به افزايش داشته است.
بر اساس آمار سايت iCasualties؛ طی اين سالها شمار تلفات اعضای ائتلاف در سال ۲۰۰۱، ۱۲ تن، سال ۲۰۰۲، ۷۰ تن، ۲۰۰۳، ۵۸ تن، ۲۰۰۴، ۶۰ تن، ۲۰۰۵، ۱۳۱ تن،۲۰۰۶، ۱۹۱تن، ۲۰۰۷، ۲۳۲ تن، ۲۰۰۸، ۲۹۵ تن، ۲۰۰۹، ۵۲۱ تن، ۲۰۱۰، ۷۱۱ تن و در سال ۲۰۱۱ تا ۱۷ جون ۲۴۸ تن بوده است.
با افزايش تلفات اعضای ائتلاف بينالمللی به رهبری آمريکا در جنگ افغانستان، اين ائتلاف که بيشتر اعضای آن عضو سازمان ناتو میباشند، نتيجه جنگ در سال ۲۰۱۱ را به دليل آغاز برنامه انتقال امنيت به نيروهای افغانستان، حياتی و مهم خواندهاند.
طبق اعلام حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان و بر مبنای توافق اين کشور با ناتو، قرار است نخستين مرحله انتقال امنيت از اوايل تابستان سال جاری در سه ولايت و چهار شهر اين کشور آغاز شود.
در اين مرحله؛ امنيت ولايات کابل (بدون شهرک سروبی)، پنجشير و باميان و شهرهای هرات، لشکرگاه، مهترلام و مزار شريف از نظاميان بينالمللی به نيروهای امنيتی افغانستان سپرده خواهد شد.
ناتو گفته است اين برنامه با خروج تدريجی نيروهای خارجی تا سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳ خورشيدی) کامل خواهد شد اما اين سازمان پس از آن، از حالت جنگی خارج و نقش پشتيانی از افغانستان را برعهده خواهد گرفت.