فرستاده کره شمالی در سازمان ملل در واکنش به آخرین اتهام‌ها علیه این کشور، دست‌داشتن پیونگ‌یانگ در حمله سایبری جهانی با باج‌افزارها را رد کرد. این کشور همچنین به دنبال ثبت امتیاز فرآیند جدید تولید سیانور است، آمریکا اما کره شمالی را به تلاش برای تولید سلاح شیمیایی متهم کرد.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی.

کیم این ریونگ، فرستاده کره شمالی در سازمان ملل جمعه، ۱۹ مه در یک کنفرانس خبری گفت که «مرتبط دانستن حمله سایبری به جمهوری دموکراتیک خلق کره [نام دولتی کره شمالی] مضحک است.»

حمله سایبری هکرها روز جمعه، ۱۲ مه ۳۰۰ هزار کامپیوتر را در نزدیک به ۱۵۰ کشور دنیا هدف قرار داد و علاوه بر آن، روند کاری شرکت پست بین‌المللی فدکس (FedEx)، مگافون روسیه، دویچه‌بان آلمان و نظام سلامت بریتانیا را مختل کرد.

این حمله با استفاده از باج‌افزاری با نام «واناکرای» (WannaCry) انجام شد که از قربانیان آن برای دسترسی به اطلاعات خود باج‌خواهی می‌کرد.

فرستاده کره شمالی گفت که «هرگاه اتفاق غریبی می‌افتد، ایالات متحده و نیروهای متخاصم بر طبق کلیشه معمول به تبلیغ علیه کره شمالی می‌پردازند و آن اتفاق را به پیونگ‌یانگ ربط می‌دهند.»

با این حال سیمانتک و کاسپرسکی، دو شرکت تولید نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس دوشنبه خبر دادند که کد مشابه باج‌افزار حمله سایبری جهانی پیش از این در برنامه‌های نوشته‌شده به دست گروه هکر «لازاروس» (Lazarus) مشاهده شده‌است که به باور بسیاری از محققان و کارشناسان امنیتی، یک گروه عملیاتی از هکرها وابسته به کره شمالی است.

نگرانی جدید واشنگتن: سلاح شیمیایی در کره شمالی

همزمان نیکی هالی، فرستاده ایالات متحده در سازمان ملل اتهام جدیدی علیه کره شمالی وارد کرد.

هالی از اینکه کره شمالی به دنبال ثبت امتیاز ابداع یک فرآیند جدید برای تولید سیانید سدیم است، ابراز نگرانی کرد. او گفت که این کشور در حال تولید یک عامل شیمیایی برای استفاده در تسلیحات نظامی است: «تصور قرارگرفتن سیانید در دست کره شمالی با توجه به کارنامه این کشور در رابطه با حقوق بشر، زندانیان سیاسی و ترور شخصیت‌ها نه فقط خطرناک است، بلکه با عقل سلیم هم جور درنمی‌آید.»

سیانید سدیم یک نمک به شدت سمی است که معمولاً «سیانور» نامیده می‌شود و کاربرد عمده صنعتی آن در استخراج از معادن طلا است. ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم از این ماده جان انسان را خواهد گرفت.

کره شمالی درخواست ثبت امتیاز انحصاری یک فرآیند جدید برای تولید سیانید سدیم را پیشتر به سازمان مالکیت معنوی جهانی، یکی از آژانس‌های سازمان ملل ارائه داده است. اما این سازمان ثبت اختراع نمی‌کند.

ناظران سازمان ملل بررسی خواهند کرد که آیا تولید سیانید سدیم ناقض تحریم‌های شورای امنیت علیه کره شمالی است یا خیر. بر اساس این تحریم‌ها، دیگر دولت‌ها نباید سیانید سدیم به پیونگ‌یانگ بفروشند و کره شمالی باید تمام برنامه‌های تسلیحات شیمیایی را کنار بگذارد.

کیم، فرستاده پیونگ‌یانگ در واکنش به اتهام جدید آمریکا گفت که این کشور باید رویکرد خصمانه خود را کنار بگذارد. او گفت که واشنگتن ادعا می‌کند خواهان مذاکره است، اما به دشمنی ادامه می‌دهد.


در همین زمینه