۶۴ زندانی سياسی بند ۳۵۰ زندان اوين با انتشار بيانيه‌ای شهادت دادند که رضا هدی‌صابر، در روز هشتم اعتصاب غذای خود مورد ضرب‌وشتم شديد قرار گرفته بود.

به گزارش تارنمای کلمه، اين زندانيان سياسی که پيش از مرگ، از نزديک شاهد شرايط بد جسمانی هدی‌صابر بوده‌اند، نوشته‌اند که وی در بهداری زندان اوين از سوی مأمورانی که حدس می‌زنند مأموران امنيتی و اطلاعاتی بوده‌اند، به شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته است.

آن‌ها نوشته‌اند: «هدی‌صابر ساعت چهار بامداد جمعه ۲۰ خردادماه برای نخستين بار به بهداری مستقر در زندان اوين جنب بند ۳۵۰ منتقل شد اما دو ساعت بعد در حالی که از درد به خود می‌پيچيد به بند بازگردانده شد و از صدای فرياد او هم‌اتاقی‌هايش بيدار شده و دور او حلقه زدند.»

اين زندانيان سياسی افزوده‌اند که هدی‌صابر به‌هنگام ورود به بند گفته است: «در بهداری نه تنها هيچ رسيدگی به وضعيت‌ام نشد بلکه مورد ضرب‌وشتم و توهين قرار گرفته‌ام و توسط مأمورانی در لباس پرسنل بهداری از اتاق درمان بيرون انداخته شده‌ام.»

۶۴ زندانی سياسی بند ۳۵۰ اوين نوشته‌اند که هدی‌صابر از درد به‌شدت می‌لرزيد و به‌خود می‌پيچيد و با صدای بلند اعلام کرد که «از دست آن‌ها شکايت خواهم کرد.»

زندانيان سياسی بند ۳۵۰ اوين نوشته‌اند که هدی‌صابر از درد به‌شدت می‌لرزيد و به‌خود می‌پيچيد و با صدای بلند اعلام کرد که «از دست آن‌ها شکايت خواهم کرد.»

اين در حالی است که بر اساس گفته اين زندانيان سياسی هدی‌صابر در مدت يک سال گذشته هيچ‌گونه عارضه و بيماری نداشت و افزون بر مطالعه، در زندان ورزش هم می‌کرد.

زندانيان سياسی بند ۳۵۰ اوين که در ميان آن‌ها نام کسانی چون عمادالدین باقی، محمد سیف‌زاده، محمدصدیق کبودوند، بهمن احمدی امویی، عبدالله مؤمنی، فیض‌الله عرب‌سرخی، محمد پورعبدالله و ابراهیم مددی ديده می‌شود در پايان بيانيه خود نوشته‌اند: «ما قاطعانه اعلام می‌داريم حاکميت کنونی مسئول مستقيم مرگ شهيد صابر است. اين حادثه ناگوار اولين نبوده و با ادامه وضع کنونی آخرين هم نخواهد بود.»

آن‌ها تأکيد کرده‌اند: «حبس خودسرانه و غير قانونی صابر به تنهايی برای سلب مشروعيت دستگاه قضايی و اثبات عدم استقلال آن و مقهوريت نسبت به نهادهای امنيتی کفايت می‌کند.»

اين زندانيان در پايان آورده‌اند که از اين پس با توجه به نوع پی‌گيری موضوع از سوی مسئولان اقدامات بعدی را اتخاذ کرده و برای تحقق حقوق شهروندان و التزام حکومت به قانون «تا آخر» ايستاده‌اند.

رضا هدی‌صابر، عضو هيأت تحريريه مجله توقیف‌شده‌ «ايران فردا» که در روز ١٢ مردادماه ١٣٨٩ بازداشت شده بود، از تاریخ ١٢ خرداد در اعتراض به «قتل هاله سحابی» دست به اعتصاب غذا زده بود که پس از ۱۰ روز اعتصاب غذا در بيمارستان مدرس تهران درگذشت. پزشکان متخصص علت مرگ وی را ناشی از عوارض اعتصاب غذا دانستند.

پيش از اين خانواده رضا هدی‌صابر به منابع خبری گفته‌ بودند تأخير دو ساعته مسئولان زندان در انتقال وی به بيمارستان باعث مرگ وی شده است.

آن‌ها همچنين اعلام کرده‌اند که در همين رابطه شکايتی را نزد قاضی کشيک که به بيمارستان مدرس مراجعه کرده بود، ارائه کرده‌اند.

روز گذشته سازمان گزارشگران بدون مرز نیز طی اطلاعيه‌ای مقامات رسمی جمهوری اسلامی ايران را مسئول مرگ هدی‌صابر خواند.

پيکر رضا هدی‌صابر ظهر امروز تحت تدابير شديد امنيتی و در ميان محاصره مأموران امنيتی با تأخير چند ساعته به خاک سپرده شد.