علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دو روز پیش از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سخنانی که در جمع گروهی از مردم ایراد کرد، برخی اظهارنظرهای کاندیداها در رقابت‌های انتخاباتی را «ناشایست» خواند اما گفت حضور مردم در انتخابات چنین مسائلی را حل خواهد کرد.

خامنه‌ای: کشور آرام است و این ارزش دارد

رهبر جمهوری اسلامی گفت: «اگرچه این سخنان شایسته ملت ایران نبود اما حضور مردم همه این مسائل را حل خواهد کرد و این سخنان تأثیری نخواهد داشت.»

تقریباً در هر سه مناظره‌ تلویزیونی، شش کاندیدای ریاست جمهوری از اختلاس‌ها و فساد مالی گسترده در جامعه سخن به میان آوردند. آن‌ها حتی یکدیگر را متهم به فساد مالی کردند.

علی خامنه‌ای بار دیگر مردم را تشویق کرد که هر چه بیشتر در انتخابات شرکت کنند. او اولین پیامِ حضور در انتخابات را «نشان دادن اعتماد و علاقه مردم به نظام» و دومین پیام را «مصمم بودن» مردم دانست  است.

او انتخابات ایران را برای مردم منطقه «یک رؤیا» توصیف کرد و افزود: «من معتقد به برنده و بازنده در انتخابات نیستم زیرا هر کس رأی بیاورد، برنده اصلیِ انتخابات، نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران است.»

خامنه‌ای فضای کشور را «محیطی آرام و سکینه» توصیف کرد و اعلام کرد که آرامش در همه جا برقرار است.

«سکینه» یک کلمه قرآنی‌ست با یک معنای نمادین: نوری که موجب تسکین و آرامش قلب است و در مشاهده‌کننده ایجاد اطمینان و قوت قلب می‌کند.

رهبر جمهوری اسلامی در فراز دیگری از سخنانش به فضای امنیتی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران اشاره کرد: «همه بدانند دستگاه‌های اجرایی و نظارتی و دستگاه‌های حافظ امنیت، به‌طور جدی مشغول کار هستند. هماهنگ هم دارند حرکت می‌کنند. با این وجود،  به این دستگاه‌های مورد اعتماد تأکید می‌کنم مراقب باشند که آرای مردم مأمون باشد و امانت آن حفظ شود.»

روز گذشته محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی خبر داده بود که نیروهای انتظامی با لباس شخصی در سطح شهر تهران مستقر شده‌اند. ستاد انتخابات روحانی و رئیسی هم به طرفدارانشان هشدار داده بودند که آرامش را حفظ کنند.

محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرده که ممکن است به دلیل کافی نبودن تعداد نیروهای انتظامی، سپاه پاسداران و بسیج در شعب اخذ رأی مستقر شوند.

علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ۲۳ اردیبهشت اطمینان داده بود که سپاه پاسداران مستقیماً در انتخابات دخالت نمی‌کند، اما برای تأمین امنیت، «مأموریتی» به عهده سپاه گذاشته شده که آن را به انجام می‌رساند.

پیش از این رهبر جمهوری اسلامی نسبت به وقوع «آشوب و فتنه» در انتخابات ریاست جمهوری ایران هشدار داده بود. او به مردم گفته بود «نافرمانی» نکنند و از نیروی انتظامی و دستگاه قضائی هم خواسته بود در حفظ امنیت بکوشند. او در این سخنرانی که ۲۰ اردیبهشت در دانشکده امام حسین سپاه پاسداران ایراد کرده بود، با صراحت گفته بود اگر کسی قیام کند، سیلی می‌خورد.

بیشتر بخوانید: