حيدر مصلحی، وزير اطلاعات از دستگيری و کشته شدن هفت نفر در استانهای آذربايجان غربی و کردستان در دو شب گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حيدر مصلحی گفته است چهار نفر در منطقه کردستان و آذربايجان غربی از «اعضای گروهکهای تروريستی» دستگير و سه نفر ديگر از آنان کشته شدند که بهدنبال تحرکات ايذايی در داخل کشور بودند.
همچنين وزير اطلاعات گفته است: «اعضای اين گروهها، کارگران مشغول به کار در جادهها را مورد تعرض قرار داده بودند که برخی از کارگران دچار نقص عضو شدهاند.»
در روزهای اخير منابع حکومتی اعلام کرده بودند که يک نفر از «اعضای کومله» در استان کردستان کشته و چهار تن ديگر از آنان دستگير شدند.
گفتههای وزير اطلاعات در حالی است که تا کنون خبری مبنی بر وقوع چنين رويدادهايی در استان آذربايجان غربی منتشر نشده است.
حيدر مصلحی به جزئيات بيشتر کشته شدن اين سه نفر اشارهای نکرده است.
خبرگزاریهای رسمی ايران روز گذشته نوشتند پنج تن از «اعضای کومله» دستگير و کشته شدند
روز گذشته در پی اعلام کشته شدن يکی از اعضای بسيج بهنام شيرزاد ميدانی در روستای انديمن (هنی من) کامياران پنج تن از «اعضای کومله» دستگير و کشته شدند.
منابع حکومتی عامل کشته شدن اين فرد را يک تيم پنج نفره از «اعضای کومله» عنوان کردند.
حزب کومله کردستان ايران که رهبری آن را عبدالله مهتدی به عهده دارد، با انتشار بيانيهای درگيری اعضای خود با سپاه پاسداران را تکذيب کرد.
در بيانيهای که روز پنجشنبه ۱۸ خردادماه دبيرخانه اين حزب منتشر کرد، آمده بود، «ما هر نوع انتساب اين رويداد و افراد نامبرده به حزب کومله کردستان ايران را رد کرده و هر نوع دخالت و ارتباط حزب ما و يا شخص آقای عبدالله مهتدی دبيرکل کومله با آن را قویأ تکذيب میکنيم.»
پیشتر سایت حکومتی بولتننیوز نوشته بود، این افراد به دستور عبدالله مهتدی وارد خاک ایران شدند.
بنا به گزارشات منتشرشده، روز ۱۵خردادماه، سه نفر از این افراد در کامياران توسط نيروهای سپاه پاسداران زخمی و يکی ديگر کشته شد.
در پی اين رويدادها نيروهای سپاه بيتالمقدس کردستان اعلام کردند، دو نفر باقیمانده از «تيم گروهک کومله» روز سهشنبه در حوالی روستاهای بريدر و هرسين از توابع شهرستان سروآباد دستگير شدند.
منابع حکومتی نام یکی از کشتهشدگان را کیوان ظفری اعلام کردهاند.
پيش از وقوع اين رويدادها، کومله زحمتکشان کردستان به رهبری عمر ايلخانیزاده که از سال ۱۳۸۶ از حزب کومله کردستان انشعاب کرده است، در تارنمای رسمی خود نوشته بود، چهار فرد مسلح به نامهای شورش رضايی، چنگيز قدمخير، کيوان ضفری و فريدون فرجی در مناطق مريوان حضور دارند، که عضو آنان نيستند و از مردم خواسته بود که به اين افراد کمک نکنند.
اما تا اين لحظه کومله زحمتکشان کردستان در تارنمای خود خبری درباره رويدادهای چند روز گذشته منتشر نکرده است.
در سالهای اخير اعضای اين حزب بارها با نيروهای دولتی در مناطق کردستان درگير شده و تاکنون بيش از ۱۰ نفر از آنان کشته شدهاند.
در سالهای پس از انقلاب ۱۳۵۷ حزب کومله و حزب دمکرات کردستان مدتها با جمهوری اسلامی در نبرد بودند.
اما این احزاب سالها پيش دست از مبارزه مسلحانه کشيده و برای مقابله با جمهوری اسلامی مبارزه سياسی و مدنی را برگزيده اند.
حزب کومله که خط مشی چپگرا دارد، از سال ۱۳۴۸ تأسيس شده است.