گروهی از سناتورهای مجلس سنای آمريکا روز گذشته با قطع‌نامه‌ای مخالفت خود با بازگشت اسرائيل به مرزهای پيش از سال ۱۹۶۷ را اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اورين هچ، سناتور جمهوری‌خواه و جو ليبرمن، سناتور مستقل در قطع‌نامه پيشنهادی خود آورده‌اند بازگشت به مرزهای سال ۱۹۶۷ «در چارچوب سياست ابالات متحده و امنيت ملی آن نيست.»

آن‌ها گفته‌اند هدف سياست آمريکا بايد اين باشد که اسرائيل با حفظ امنيت‌اش از مرزهای خود دفاع کند.

اورين هچ گفت: «اسرائيل مرزهای ۱۹۶۷ را در يک وضعيت مخاطره‌آميز نظامی به‌دست آورد؛ وضعيتی که امنيت منطقه را با خطر روبه‌رو ساخته بود.»

اين قطع‌نامه را نزديک به ۳۰ سناتور آمريکايی، که در ميان آنان سناتورهای دمکرات نيز ديده می‌شوند، امضا کرده‌اند.

باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا در سخنان ۳۰ ارديبهشت‌ماه خود ضمن پشتيبانی از بازگشت اسرائيل به مرزهای پيش از سال ۱۹۶۷، صلح در خاورميانه را امری فوری و مهم دانسته بود

مخالفت با بازگشت اسرائيل به مرزهای پيش از سال ۱۹۶۷ در حالی صورت می‌گيرد که باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا در سخنان ۳۰ ارديبهشت‌ماه خود ضمن پشتيبانی از بازگشت اسرائيل به مرزهای پيش از سال ۱۹۶۷، صلح در خاورميانه را امری فوری و مهم دانسته بود.

وی عليه عواملی که فلسطينی‌ها را به سوی منزوی ساختن اسرائيل در نشست سازمان ملل در سپتامبر آينده سوق می‌دهند هشدار داد و از ادامه شهرک‌سازی‌های اسرائيل در کرانه غربی رود اردن نيز انتقاد کرد.

بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، بلافاصله پس از سخنان اوباما، بازگشت به مرزهای سال ۱۹۶۷ را رد کرد.

مذاکرات صلح خاورميانه روز ۱۱ شهریور ۱۳۸۹، دو سال پس از آخرين مذاکرات صلح ميان اسرائيل و فلسطين، از سر گرفته شد اما با ادامه شهرک‌سازی‌های اسرائيل در کرانه غربی رود اردن و مخالفت نمايندگان فلسطين با اين اقدام عملأ ناتمام ماند.

نمايندگان فلسطين شرط ادامه مذاکرات صلح را توقف شهرک‌سازی‌های اسرائيل اعلام کرده بودند.

در برابر توقف کامل مذاکرات با اسرائيل، فلسطينی‌ها بر شناسايی رسمی و بين‌المللی دولت خود بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷، شامل شرق بيت‌المقدس (اورشليم)، کرانه غربی رود اردن و نوار غزه پافشاری می‌کنند.

در جنگ شش‌روزه ماه ژوئن ۱۹۶۷ میان اسرائیل و کشورهای عربی مصر، سوریه، اردن و عراق، اسرائیل با پيروزی قسمتی از خاک آن‌ها را تصرف کرد.

اين مناطق عبارت بودند از نوار غزه، صحرای سینا، کناره باختری رود اردن (شامل اورشلیم شرقی). اسرائيل بلندی‌های جولان در سوريه را که مشرف به درياچه جليله (کيبرت) است نيز فتح کرد.

بدين ترتيب مساحت اسرائیل سه برابر شد و نزديک به یک میلیون عرب که در مناطق اشغال‌شده زندگی می‌کردند به زیر کنترل مستقیم اسرائیل درآمدند.

بعدها مصر و اردن با امضای پيمان‌نامه‌های صلح با اسرائيل در سال‌های ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ به‌کشل رسمی به خصومت‌های خود يايان دادند.