گروهی از دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا این ادعا را در میان آورده بودند که بخشی از رساله دکترای حسن روحانی رونویسی از آثار دیگران، از جمله کتاب «حکم ثانوی در تشریع اسلامی» نوشته علی اکبر کلانتری، نماینده مجلس خبرگان است. نویسنده این کتاب در نامهای از کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی خواسته که به این موضوع رسیدگی کند.
کلانتری در این نامه به ادعای دانشجویان یاد شده استناد میکند که گفتهاند ۸۰ درصد فصل چهارم رساله دکترای حسن روحانی با رونویسی از کتاب علی امبر کلانتری تهیه و تنظیم شده است. کلانتری به محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی مینویسد:
«این عمل [رونویسی روحانی از کتاب کلانتری] در تنافی آشکار با موازین اخلاقی، شرعی، حقوقی و علمی است. از آن کمیسیون محترم تقاضا میشود با پیگیری عاجل این موضوع و بررسی دقیق آن، موجبات احقاق حق این جانب را فراهم آورد.»
علی اکبر کلانتری در «حکم ثانوی در تشریع اسلامی» تلاش میکند مفهوم «مصلحت» در نظریه ولایت فقیه را شرح دهد. نویسنده کتاب این نظر را رد میکند که پذيرش عنصر مصلحت (utility)، در انديشه ولايت فقيه، مستلزم افتراق ساختاری ميان دو نهاد دين و دولت است و در نتيجه، اين امر منتهی به سكولاريزم میشود.
حسن روحانی رساله دکترایش را در سال ۱۹۹۸ به دانشگاه کلدونین گلاسکو در بریتانیا تسلیم کرده است.
پیش از این کیوان ابراهیمی، دانشجوی دکترای دانشگاه آیوا در آمریکا گزارشی از تقلب در رساله دکترای حسن روحانی را در اختیار خبرگزاریهای داخلی گذاشته بود. بر اساس این گزارش ۸۲ درصد فصل چهارم رساله دکترای روحانی سرقت علمی از کتاب «حکم ثانوی در تشریع اسلامی» بوده است. او گزارش داده که علاوه بر این در ۱۳ مورد دیگر هم شبهاتی در رساله دکترای حسن روحانی وجود دارد.
زمان بندی چنین ادعایی بسیار عجیب است. روحانی چهار سال رئیس جمهور ایران است. بررسی متن پایان نامه و تقلبی بودن آن کار تقریبا ساده ای است. الان دانشجویان به راحتی تقلب مقالات اساتید مطرحی را برملا می کنند. چرا الان یک هفته به انتخابات چنین ادعایی مطرح شده است؟ چرا متن ها در اینترنت گذاشته نشده است؟
علی / 11 May 2017
این ادعا در همان آغاز دولت روحانی مطرح شد و تازه نیست . چه بسا درست باشد . بهر حال همه کسانی که در قلعه نظام هستند حداقل پرونده ای از رانت و امتیازات ویژه و غیرو دارند !. روحانی وتوکلی و بقیه در دوران هاشمی با استفاده از ارز دولتی به بریتانیا رفتند و با مدارک تحصیلی دکترا که فاقد ارزش علمی در همان کشور است وصرفا مصرف برون مرزی و دارد به ایران امدند تا از مزایای آن در مناصب دولتی بهره مند شوند .! کم سوادی زبان خارجی انها در ارتباط با رشته تحصیلی شان ( حقوق . اقتصاد و..)امری روشن است .
bijan / 12 May 2017
1400 ساله که از پیدایش دین اسلام می گذرد.
یکی از مهمترین بحثها و جدل ها این است که فقها قائل به اسلام سنتی هستند در حالیکه روشن فکرهای دینی معتقدند که کار علمای دین این است که دین را به روز کنند تا متناسب با پیشرفت بشر پاسخگوی نیاز ها باشد.
لازم به ذکر است که در دنیا، معدود علمای دینی را می توان نام برد که توانسته باشند متناسب با اوضاع و احوال زمانه خود مطالبی را ارائه دهند، مابقی شر و ور نوشته اند (عقیده شخصی).
مثلا اگر شما کتاب تحریر و الوسیله (خمینی) را مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که هیچ یک از مطالب کتاب قابل استفاده نیست .
واقعیت این است که علمای دین سالهاست از قافله پیشرفت علم عقب اند و اگر شاید زمانی حرفشان موجب نجات بشر از کج راهی بوده، امروزه راه آنهاست که کج می نمایاند.
قصد دفاع از شخص بخصوصی را ندارم ولی در صورت صحت کپی پیست کردن روحانی در پایان نامه دکترایش، چیزی در اصل موضوع فرق نمی کند، چون این دین 1400 سال است که کپی پیست می شود و بجز خرافه چیزی بدان اضافه نکرده اند این به اصطلاح علما!
فقط در عجبم! از آن دانشگاه بریتانیائی که به چنین پایان نامه هائی درجه دکترا اعطا می کند!!!!!
مهران / 12 May 2017
اگر رساله های حضرات آیات عظام را به عنوان پایان نامه های آن ها در حوزه های علمیه در نظر بگیریم، خواهیم دید که رساله های هم به لحاظ محتوا 90 درصد به هم شباهت دارند. تقریباً همۀ آیات عظام پایان نامه هایشان مشکل دارد، چون همه کپی هم است!
کرماشانی / 12 May 2017