علیاصغر سلطانيه سفير ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی گفت پرونده هستهای ايران بايد برای هميشه در آژانس بسته شود.
به گزارش خبرگزاریهای ايران مقامات ايرانی نسبت به سخنان روز گذشته يوکيا آمانو، دبيرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی واکنشهايی نشان دادند اما هنوز دولت ايران واکنش رسمی خود را اعلام نکرده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا)، علیاصغر سلطانيه سفير ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی به آمانو توصيه کرد که به «تعهدات آژانس در قبال ايران عمل کند» تا پرونده هستهای ايران «برای هميشه» در آژانس بسته شود.
سلطانيه هشدار داد: «هر کسی میتواند اطلاعات ارائه کند و وظيفه آمانو است که منابع قابل اعتماد را بررسی کرده و از صحت آنها اطمينان حاصل کند.»
وی نامه فريدون عباسی دوانی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران به يوکيا آمانو را «بسيار سازنده» و با «نگاه و رويکردی به جلو» عنوان کرد.
سلطانيه گفت: «عباسی در پاسخ خود ضمن مرور تمام اقدامات گذشته بهويژه مداليته و توافقنامهای که بين ايران و آژانس صورت گرفته است، خاطرنشان کرد که تهران آن را کاملأ اجرا کرده است.»
سلطانيه: اکنون توپ در زمين آژانس است و مدير کل وظيفه دارد آنچه را که براساس مداليته و توافق شده بود، عملی کند
سفير ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی افزود: «در واقع اکنون توپ در زمين آژانس است و مدير کل وظيفه دارد آنچه را که براساس مداليته و توافق شده بود، عملی کند.»
يوکيا آمانو روز گذشته در جريان نشست مطبوعاتی اجلاس شورای حکام اعلام کرد امکان دارد ايران فعاليتهای مخفی مرتبط با برنامه هستهای خود را که ابعاد نظامی دارند تا چندی پيش نيز ادامه داده باشد.
دبيرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی بار ديگر ايران را فراخواند تا به «سئوالات روشنی که در مورد طرحهای تحقيقاتی و توسعه هستهای اين کشور مطرح است و بهنظر میرسد اهداف نظامی دارند» پاسخ گويد.
وی افزود ۱۳ خرداد (سوم ژوئن)، نامهای خطاب به فريدون عباسی دوانی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران نوشته و در آن بر «نگرانیهای آژانس درباره وجود ابعاد نظامی احتمالی» تأکيد است.
او با بيان اينکه پاسخ ايران «رضايتبخش» نبود خواستار «دسترسی فوری به اماکن، تجهيزات، اسناد و مقامات برای کمک به روشن ساختن تحقيقات آژانس» شد.
فريدون عباسی دوانی، در نامه خود اعلام کرد «آژانس ملزم است بهشکل رسمی اعلام کند که برنامه کار به طور کامل اجرا شده است و بنابر اين اجرای پادمانها در ايران بايد به شکلی معمول انجام گيرد.»
رئيس سازمان انرژی اتمی ايران افزود: «پس از اعلام اين موضوع از سوی آژانس، ايران آماده خواهد بود پرسشهای مربوط به فعاليتهای هستهایاش را دريافت کند و اگر ابهامی باشد درصدد رفع آن برآيد.»
علیاصغر سلطانيه امروز تأکيد کرد توافقنامهای که در سال ۲۰۰۷ بين ايران و آژانس پس از مذاکرات در بالاترين سطح انجام گرفته بود با مخالفت آمريکا، ژاپن، فرانسه و انگليس روبهرو گرديد. وی اين کشورها را متهم ساخت که «نمیگذارند اين موضوع جمعبندی شود.»
وی افزود: «جمهوری اسلامی ايران کاملأ آمادگی دارد و وقت آن رسيده است که آمانو متعهدانه آنچه را که در زمان مدير کل سابق مورد توافق قرار گرفته است، عملی کند تا اين پرونده بسته شود.»
در سال ۲۰۰۷ در مذاکرات ميان علی لاريجانی، دبير وقت شورای عالی امنيت ملی ايران و محمد البرادعی، مدير کل وقت آژانس بين المللی انرژی اتمی در وين توافق شد تا هيأت بلندپايهای متشکل از مديران فنی و حقوقی و دپارتمانهای سياسی آژانس بينالمللی انرژی اتمی در روزهای ۱۱ و ۱۲ ژوئيه ۲۰۰۷ به تهران سفر کنند که طی آن «تفاهمات جمهوری اسلامی ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی درباره مداليته حلوفصل مسائل برجسته مورخ ۱۲ جولای ۲۰۰۷» در تهران منعقد شد.
در تفاهمات اين سال آمده است: «اين مداليتهها شامل تمامی مسائل باقیمانده میباشد و آژانس تأييد میکند که مسأله و ابهامات ديگری در خصوص برنامههای هستهای ايران و فعاليتهايش باقی نمانده است.»
علاءالدين بروجردی: در صورتی که موضعگيریهای غيراصولی مديرکل استمرار يابد بايد نسبت به کارنامه مديرکل آژانس يک بررسی و تصميمگيری جمعی صورت گيرد
از سوی ديگر علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس با اشاره به اظهارات روز گذشته يوکيو آمانو درباره ايران به ايرنا گفت: «ادعای اخير مدير کل بينالمللی انرژی اتمی مبنی بر نظامی بودن فعاليتهای هستهای ايران تحت تأثير فشارهای سياسی آمريکاست.»
وی افزود: «آقای آمانو زمانی هم که مدير کل آژانس نبود به طرف آمريکايیها چرخش داشت.»
بروجردی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) نيز گفت: «ايران نسبت به اظهارات اخير آمانو درباره فعاليتهای هستهای ايران واکنش و اعتراض رسمی داشته باشد.»
وی سخنان مدير کل آژانس بينالمللی انرژی اتمی را «موضعگيری سياسی» عنوان کرد و آن را «فاقد هرگونه ارزش حقوقی» دانست.
بروجردی همچنين گفت: «در صورتی که موضعگيریهای غيراصولی مديرکل استمرار يابد بايد نسبت به کارنامه مديرکل آژانس يک بررسی و تصميمگيری جمعی صورت گيرد.»
کشورهای غربی معتقدند برنامه هستهای ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران اين موضوع را رد کرده و میگويد برنامه هستهای خود را برای مقاصد صلحآميز استفاده میکند.
افزون بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه هستهای ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريمهای يکجانبهای نيز عليه ايران اعمال کردهاند.
شما را بخدا متخصصین حکوت الله را ببنید. علاءالدین بروجردی یک کت و شلوار دوز است که برای خامنه ای عبا و عمامه می دوخته حالا شده رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس !!!
اینها فاجعه ای را بسر ایرانی و ایرانی و حتا منطقه بیاورند که ابعادش سراسر جهان را بگیرد. برای همین هم ملتهای مکتمدن جهان صبرشان حتا بر ملت ایران نیز تمام شده است. آنها یک شب ترتیب این حکومت ضد بشری را خواهند داد. حکومتی که ملتش از سر ترس خانه نشین شده. سزاوار چنین تحقیری ست.
کاربر مهمان / 07 June 2011