فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران به نامه يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی به طور رسمی پاسخ داد.
علیاصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفته است: «در اين نامه بر اين مسأله که اتهامات وارد شده به ايران در چارچوب مطالعات ادعايی بیاساس بوده، تأکيد شده است.»
خبرگزاری رويترز نيز گزارش داده فريدون عباسی در اين نامه، اتهامات علیه برنامه هستهای ایران را «ساختگی» نامیده است.
در نامه عباسی آمده است قطعنامههای تحريمی سازمان ملل بر ضد ايران «غيرقانونی و غيرقابل قبول» است.
رويترز افزوده: «مدير کل آژانس بينالمللی انرژی اتمی در تاريخ شش می ۲۰۱۱ (۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۰) به رئيس سازمان انرژی اتمی ايران نامهای نوشته و از وی خواسته تا در يافتن پاسخ برای سؤالهای آژانس و دسترسی به مکانها، تجهيزات، اسناد و مقامات کمک کند.»
فريدون عباسی در نامه به یوکیا آمانو، اتهامات علیه برنامهای هستهای ایران را ساختگی نامیده است
مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی همچنين سهشنبه ۲۴ می (سوم خرداد) در تازهترين گزارش خود اعلام کرد ايران بهطور «مخفيانه» در حال ساخت «کلاهک اتمی» است.
يوکيا آمانو اين گزارش را برای بررسی در نشست شورای حکام در اختيار اعضای آژانس قرار داد.
نشست شورای حکام آژانس بينالمللی انرژی اتمی، ششم تا دهم ژوئن ۲۰۱۱ (۱۶ تا ۲۰ خرداد ۱۳۹۰) در وين پايتخت اتريش برگزار میشود.
آمانو در اين گزارش گفته آژانس نمیتواند تأييد کند که همه برنامه هستهای ايران، صلحآميز باشد.
در اين گزارش از احتمال طراحی «کلاهک هستهای» توسط ايران برای نصب بر روی موشک شهاب سه خبر داده شده است.
علیاصغر سلطانيه در نخستين واکنش به اين گزارش، به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) گفت: «عدم ارائه اسناد و شواهد متقن، بار ديگر به جايگاه علمی و تخصصی آژانس به دليل پرداختن به اين اتهامات با اهداف سياسی لطمه وارد خواهد کرد.»
وی گزارش آژانس درباره احتمال فعاليتهای نظامی ايران در برنامه هستهای را «مطالب تکراری و خستهکننده و اتهامات بیاساس» ناميد.
مدير کل آژانس بينالمللی انرژی اتمی، اسفند ۱۳۸۹ نيز در گزارشی از احتمال وجود فعاليتهای نظامی در برنامه اتمی ايران خبر داده بود.
يوکيا آمانو در اين گزارش گفته بود: «نشانههايی وجود دارد که ايران برخی از فعاليتهای نظامی مربوط به برنامه هستهای را بعد از سال ۲۰۰۴ ادامه داده است.»
برنامه اتمی ايران همواره موضوعی بحثبرانگيز بوده است. آمريکا و کشورهای غربی میگويند اين احتمال وجود دارد که برنامه هستهای ايران در جهت «مقاصد نظامی» باشد.
بر همين اساس، علاوه بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه اتمی ايران و افراد و سازمانهای مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريمهای يکجانبهای نيز عليه ايران اعمال کردهاند. اما ايران میگويد که برنامه هستهایاش، صلحآميز است.
رادیو زمانه بهتر است به جای نوشتن مطالب تکراری مسؤلن ج.ا.ا. و امریکا و اژانس،مطالبی درج کند که درستی و یا غلط بودن اداعا های رئیس اژانس،اقای سلطانیه و اوباما را ثابت کند.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 04 June 2011