محمدجواد لاريجانی، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ايران گفته است غربیها با ايران بر سر قصاص مشکل دارند، در حالیکه قصاص «بسيار زيبا و مهم» است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد لارجانی چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ در نشست حقوق بشر در ايران گفت: «در قصاص حيات است و از قضات درخواست میکنيم که در احکامی که در مورد اعدام و قصاص صادر میکنند، تفسير آن را هم بنويسند و تلگرافی رأی ندهند؛ زيرا ما هزاران پرونده اعدام و قصاص را ترجمه کرده و به جهان ارائه میکنيم.»
در قوانين ايران، قصاص در شمار يکی از احکام اسلامی محسوب شده است. در پروندههای قتل، متهمان با استناد به «قصاص» با طناب دار اعدام میشوند مگر آنکه خانواده مقتول از قصاص طرفنظر کنند.
لاريجانی افزوده «در بحث اعدامها يک سئوال مطرح میشود که چرا در ايران اعدام زياد است که دليل آن اين است که بيشترين اعدامهای ما مربوط به قاچاقچيان مواد مخدر است.»
محمدجواد لاريجانی: در بحث اعدامها يک سئوال مطرح میشود که چرا در ايران اعدام زياد است که دليل آن اين است که بيشترين اعدامهای ما مربوط به قاچاقچيان مواد مخدر است
ايران از جمله کشورهايی است که آمار اعدام در آن روند افزايشی دارد. در يکی از آخرين اعدامها، هفته گذشته يک نفر در قزوين و چهار نفر در شيراز در انظار عمومی اعدام شدند.
همچنين کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران، چهارم خرداد سال جاری اعلام کرد در دو ماه و نيم گذشته، ۷۰ نفر در زندان وکيلآباد مشهد اعدام شدهاند.
بنا به اين گزارش اين اعدامها در نيمه دوم اسفند ۱۳۸۹ و فروردين و ارديبهشت ۱۳۹۰ و بهطور «پنهانی و دستهجمعی» انجام شده است. اتهام اعدامشدگان «خريد و فروش مواد مخدر» بوده است.
افزايش بیسابقه موج اعدامها در ايران در سال ۱۳۸۹ واکنشهای بينالمللی را نيز به دنبال داشته است.
بان کیمون، دبير کل سازمان ملل متحد اسفند ۱۳۸۹ طی گزارشی از «نگرانیهای بينالمللی» نسبت به شرايط زندانيان در زندان وکيلآباد مشهد خبر داد.
سازمان عفو بينالملل نيز در گزارش سالانه خود اعلام کرد ايران پس از چين، بيشترين اعدامهای سال ۲۰۱۰ ميلادی را به خود اختصاص داده است.
عفو بينالملل در ژانويه ۲۰۱۱ خبر داد که در سال جديد ميلادی هر هفته به طور ميانگين ۲۰ نفر در ايران اعدام شدهاند.
هم اکنون دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل، يعنی ۱۳۰ کشور، حکم اعدام را کنار گذاشتهاند، اما در ۶۲ کشور همچنان مجازات اعدام اجرا میشود که جمهوری اسلامی ايران يکی از اين کشورها است.
متاسفانه ایران شده زباله دانی دانشگاهای آمریکا. هر تحصیل کرده عقده ای رو که تو آمریکا تحویل نمیگیرن میره ایران میشه یک کاره ای.
مرزبان / 02 June 2011
اين آقا مشگلش در آمريکا درس خواندن در آمريکا نيست. هر کسی که مثل ايشان متر ايديولوژی داشته باشد به چنين دردی مبتلا ميشود.
کاربر مهمان / 02 June 2011
این یک بیمار روانی است…شما فکرشو بکنید از اعمال شتیعی مثل از کاسه بیرون کشیدن چشم و بریدن ضربدری دست و پا که به قول استاد بهرام مشیری این هم دیزاین اسلامی قطع عضو است ابراز خوشحالی میکند و میگوید “چه زیباست” حقیقتا باید عمیقا تحت درمان قرار بگیرد.
کاربر مهمان / 02 June 2011