روزنامه ابتکار در شماره چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ از کشته شدن دستکم دو نفر در آتشسوزی مجتمع پتروشی بندر امام خبر داده است.
روزنامه ابتکار اين حادثه را از آن جهت مهم دانسته که يک هفته پيش نيز انفجار در پالايشگاه آبادان باعث کشته شدن چند نفر شد.
اين روزنامه نوشته است: «اين دو اتفاق در حالی افتاده است که بحث بر سر سرپرستی دکتر محمود احمدینژاد بر وزارت نفت، يکی از تنشهای ميان دولت و مجلس و حتی شورای نگهبان را تشکيل داده است. موضوعی که البته هنوز دولت پاسخی به مخالفتهای قانونی شورای نگهبان و مجلس در اينباره نداده است.»
محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران پس از برکنارکردن مسعود ميرکاظمی، وزير نفت، خودش سرپرستی اين وزارتخانه را بر عهده گرفت. شورای نگهبان اعلام کرده سرپرستی رئيسجمهور بر يک وزارتخانه «غيرقانونی» است اما احمدینژاد همچنان بر تصميم خود پافشاری میکند.
ابتکار در اين گزارش افزوده: «آتشسوزی در مجتمع پتروشيمی بندر امامخمينی، بهعنوان بزرگترين پتروشيمی ايران، منجر به کشتهشدن دستکم دو نفر شده است. گفته میشود علت حادثه انجام عمليات تعميرات در اين واحد پتروشيمی بوده است.»
روزنامه ابتکار حادثه آتشسوزی در مجتمع پتروشیمی بندر امام را از آن جهت مهم دانسته که يک هفته پيش نيز انفجار در پالايشگاه آبادان باعث کشته شدن چند نفر شد
سوم خرداد جاری نيز همزمان با گشايش واحد بنزينسازی پالايشگاه آبادان توسط محمود احمدینژاد و هیأت همراه، انفجاری در فاز سوم اين پالايشگاه رخ داد که دستکم چهار کشته و بيش از ۲۰ زخمی بهجا گذاشت.
عبدالله کعبی، نماينده آبادان در مجلس پس از اين حادثه گفت: «آزمايش هفته گذشته اين پالايشگاه هشداری به مسئولان بوده و به خوبی به آنها ثابت کرده بود که اين پالايشگاه ظرفيت افتتاح شدن را ندارد و نيازمند تکميل شدن بخشهای فنی آن است، اما مسئولان وزارت نفت در غياب کسی که مسئوليت اداره وزارت نفت را بر عهده داشته باشد، افتتاح اين فاز از پالايشگاه آبادان را در برنامه بازديد رئيسجمهوری قرار دادند.»
شماری از نمايندگان مجلس نيز محمود احمدینژاد را به عنوان «مقصر» اين حادثه معرفی کردند.
با اين حال سهشنبه ۱۰ خرداد عليرضا ضيغمی، مديرعامل شرکت ملی پالايش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در يک نشست خبری، مسئوليت انفجار در پالايشگاه آبادان را بر عهده گرفت.
وی گفت: «همه فرآيندهای واحد بنزينسازی در ماههای گذشته آزمايش شد، ضمن اينکه راهاندازی کاری نيست که با زدن يک نامه يا دستور فردی عملی شود.»
ضيغمی درباره حضورنيافتن مديرعامل پالايشگاه آبادان در مراسم بهرهبرداری از واحد بنزينسازی گفت: «اينکه گفته میشود آقای مهربان به زمان راهاندازی اعتراض داشته است، صحيح نيست.»
به گفته مسئولان دولتی ايران با راهاندازی طرح توسعه فاز سوم پالايشگاه نفت آبادان قرار بود ظرفيت توليد فرآوردههای نفتی در اين پالايشگاه ۴۵ هزار بشکه به ظرفيت فعلی آن که حدود ۴۳۰ هزار بشکه است، افزوده شود اما با اين حادثه نه تنها به اين ظرفيت افزوده نشد بلکه گشايش آن برای مدت نامعلومی به تعويق افتاد.
مطالب ديگر مطبوعات:
روزنامه مردمسالاری؛ مصاديق حجاب دانشگاهيان اعلام شد
روزنامه جام جم؛ حذف عکاسان خبری به چه قيمت