نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران سفرهای تبلیغاتی خود را با شعار «بهبود وضعیت معیشت» مردم آغاز کرده‌اند. همزمان با شعارهای آنان گرانی مواد غذایی ادامه دارد.

قیمت مواد غذایی در ایران همچنان روند افزایشی دارد. عکس- آرشیو

قیمت برنج در آخرین هفته فروردین ۹۶ به نسبت مدت مشابه یک‌سال قبل ۳۰ درصد افزایش یافته است. روزنامه «جهان صنعت» دوشنبه ۴ اردیبهشت قیمت یک کیلوگرم برنج داخلی در بازار مصرف ایران را ۱۷ هزار تومان گزارش کرد.

قاسمعلی حسنی عضو اتحادیه مواد غذایی ایران گفته است که قیمت برنج در نیمه دوم سال گذشته بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته است.

علاوه بر برنج روند افزایشی قیمت گوشت قرمز و سفید نیز در بازار ایران ادامه دارد. بر اساس اعلام بانک مرکزی قیمت این دو گروه کالایی در آخرین هفته فروردین امسال ۲ درصد کاهش یافته اما به نسبت یک‌سال قبل حدود ۱۰ درصد گران‌تر شده است.

قیمت یک کیلوگرم مرغ در خرده‌فروشی‌های ایران از ۶ هزار تا ۱۱.۵ هزار تومان گزارش شده است. همچنین قیمت گوشت قرمز نیز از ۳۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان اعلام شده است.

وزیر جهادکشاورزی ایران پیش از این افزایش تقاضا را عامل گرانی دانسته و وعده کرده بود که دولت با توزیع گوشت و مرغ بازار را کنترل می‌کند.

رییس اتحادیه پرنده و ماهی ایران اما به خبرگزاری‌ها گفته است که قیمت گوشت سفید در هفته پایانی فروردین حدود ۱۰۰ تومان افزایش یافته است.

گوجه فرنگی از دیگر کالاهایی است قیمت آن طی یک ماه گذشته به صورت مداوم افزایش یافته و دولت نتوانسته است راهکاری برای کنترل قیمت پیدا کند. رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی کمبود تولید را دلیل گرانی قیمت این کالا دانسته و گفته است که با توزیع گوجه فرنگی در بازار قیمت آن به ۴۵۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان کاهش می‌یابد.

علاوه بر گوجه فرنگی قیمت میوه و سبزیجات نیز در بازار ایران به نسبت یک‌سال قبل به ترتیب ۲۴ و ۲۱.۹ درصد افزایش یافته است.

بانک مرکزی ایران همچنین از افزایش حداقل ۷ درصدی قیمت لبنیات در پایان فروردین امسال به نسبت فرودین ۹۵ خبر داده است.

سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان پس از تعطیلات نوروز ۹۶ افزایش قیمت لبنیات را «غیرقانونی» دانست و اعلام کرد که با تولیدکنندگان برای کاهش قیمت به توافق رسیده است.

اما رسانه‌های ایران گزارش کردند که لبنیات در نیمه دوم فروردین امسال نزدیک به ۳۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گران‌تر شده است. رئیس انجمن تولیدکنندگان صنایع لبنی ایران «افزایش دستمزدها» را از دلایل اصلی محصولات لبنی عنوان کرده است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی در فروردین امسال گروه‌ کالاهی پرمصرف همانند لبنیات (۷)، تخم مرغ (۳۰.۹)، برنج (۳۱.۴)، حبوب (۱۹.۶)، میوه‌های تازه (۲۴)، سبزی‌های تازه (۲۱.۹)، گوشت قرمز (۹.۶)، گوشت مرغ (۳۵.۱) ، قند و شکر (۲۰.۶) ، چای (۱۳.۷) و روغن نباتی (۸.۶) درصد گران‌تر شده است.

با وجود افزایش قیمت ادامه‌دار گروه کالاهای خوراکی، دولت حسن روحانی نرخ تورم را کمتر از ۷ درصد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: