اکبر هاشمی رفسنجانی گفت بايد تلاش کنيم اعتماد برخی از مردم را که به ترديد افتاده‌اند برگردانيم.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، اکبر هاشمی رفسنجانی، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوری اسلامی در ديدار با جامعه پزشکی دوران جنگ ايران و عراق درباره وضعيت ايران و منطقه سخنانی ايراد کرد.

هاشمی رفسنجانی شرايط جامعه را بر وضعيت اعتماد مردم مؤثر دانست و گفت مردم بايد در صحنه حضور داشته باشند.

وی افزود: «فريبکاری‌ها موقت است، آمار دروغ دادن، ادعای دروغ کردن، پول بی‌خودی مصرف کردن که مردم می‌فهمند يک بازی است و بيت‌المال را به غارت بردن برای خريد چند رأی و امثال اين چيزها ديگر در مردم جواب نمی‌دهد. حتا اگر مردم نياز داشته باشند اين پول را می‌گيرند، ولی لعنت‌شان هم می‌کنند.»

«آمار دروغ، ادعای دروغ و خريدن رأی» اتهاماتی بودند که مخالفان نتايج دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران به محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور کنونی ايران می‌زدند.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به وقايع يمن، ليبی، بحرين و مصر از «مقاومت مردم» در سوريه نيز سخن گفت

آن‌ها معتقد بودند که محمود احمدی‌نژاد و نيروهای طرفدار وی با چنين روش‌هايی در انتخابات «تقلب» کرده‌اند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: «اگر بخواهيم امروز يک حرف درستی بزنيم و نصيحتی انجام بدهيم آن است که نظام و به طور کلی همه بايد تلاش کنيم که اگر اعتماد بخشی از مردم از بين رفته و به ترديد افتاده‌اند اعتماد آن‌ها را برگردانيم.»

وی گفت: «مردم آگاه آسان‌تر برمی‌گردند و لج‌بازی نمی‌کنند به‌شرط آن‌که واقعيت را ببينند.»

هاشمی رفسنجانی در بخش ديگری از سخنان خود ضمن بيان اين‌که «دنيا عوض شده است» با اشاره به وقايع يمن، ليبی، بحرين و مصر از «مقاومت مردم» در سوريه نيز سخن گفت.

اکبر هاشمی رفسنجانی در حالی از «مقاومت مردم سوريه» سخن می‌گويد که مواضع رسمی جمهوری اسلامی ايران در قبال تحولات سوريه همان مواضع دولت بشار اسد است که اعتراضات مردمی در اين کشور را «توطئه دشمنان»، به‌ويژه آمريکا و اسرائيل و «گروه‌های مسلح خرابکار» می‌داند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه از گسترش آگاهی مردم در جهان با کانال‌های فراوان راديو و تلويزيون و سرعت انتشار خبرها در اينترنت سخن گفت و افزود: «مردم آگاه ديگر زير بار استبداد و استکبار نمی‌روند و فقط می‌توان با خدمت درست و با صداقت اعتمادشان را به دست آورد.»

«بازگشت اعتماد ميان نظام و مردم» از دغدغه‌هايی است که خارج از طيف‌های طرفدار دولت و اصول‌گرايان حکومتی مطرح است.

محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران نيز در روز ۲۷ ارديبهشت‌ماه طی سخنانی از شکل گرفتن فضای «تقابل» در ايران ابراز نگرانی کرد.

وی گفت: «اگر به نظام و رهبری ظلم شده است به نفع آينده از آن چشم‌پوشی شود و ملت هم از ظلمی که بر او و فرزندانش رفته است، می‌گذرد.»

خاتمی افزود: «ما می‌گوييم اين جو مسموم درمان شود. هر منتقدی برانداز و عامل دشمن به حساب نيايد و اگر فضا تلطيف و تعديل شود بسياری از مسائل حل خواهد شد.»