يک نفر در قزوين و چهار نفر در شيراز بامداد امروز در ملاء عام اعدام شدند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) در قزوين مهدی فرجی، قاتل زنجيره‌ای زنان که سال گذشته پس از قتل پنج زن و ربودن طلا، جواهرات و پول دستگير شده بود، امروز صبح در برابر مردم به دار آويخته شد.

وی از سوی دادگاه به پنج بار قصاص نفس، دو سال حبس و ۷۲ ضربه شلاق محکوم شده بود.

حکم اعدام وی روز گذشته مورد تأييد قرار گرفت. دادگستری استان قزوين روز گذشته در اطلاعيه‌ای نوشت: «اجرای اين حکم الهی موجب التيام بخشيدن به آلام خانواده‌های بازمانده و درس عبرتی برای کسانی است که احياناٌ قصد انجام چنين رفتارهای غير انسانی را دارند.»

بامداد امروز همچنين در دو نقطه از شهر شيراز چهار نفر در ملاء عام به دار آويخته شدند.

حميد رنجبر اسلام‌لو و حميدرضا باقری ده‌کره، به جرم‌های «شرکت در سرقت‌های مسلحانه، آدم‌ربايی، سرقت به عنف و عادی، تخريب عمدی، شرب خمر، ايراد ضرب‌وجرح عمدی و رابطه نامشروع»، در ميدان کوزه‌گری شيراز اعدام شدند.

در مدت پنج روز اخير خبر اعدام ۱۰ نفر در ايران منتشر شده است

از سوی ديگر دو نفر به نام‌های مسعود دهقان و مهدی علی‌پور نيز به جرم «تجاوز به عنف» در شهرک گلستان شيراز به دارآويخته شدند.

بامداد روز دوشنبه دوم خرداد نيز يک نفر در زندان سلماس به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر و يک نفر در زندان بهبهان به اتهام حمل ۱۳۰ کیلوگرم تریاک اعدام شدند.

همچنين بامداد روز یک‌شنبه یکم خرداد نیز سه نفر در زندان مرکزی ارومیه در محوطه این زندان به دار آویخته شدند.

بدين ترتيب در مدت پنج روز اخير خبر اعدام ۱۰ نفر در ايران منتشر شده است.

اين در حالی است که روز چهارشنبه چهارم خرداد کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران اعلام کرد در دو ماه و نيم گذشته، ۷۰ نفر در زندان وکيل‌آباد مشهد اعدام شده‌اند.

بنا به اين گزارش اين اعدام‌‌ها در نيمه دوم اسفند ۱۳۸۹ و فروردين و ارديبهشت ۱۳۹۰ و به‌طور «پنهانی و دسته‌جمعی» انجام شده است. اتهام اعدام‌شدگان «خريد و فروش مواد مخدر» بوده است.

کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران تأکيد کرد که «اين اعدام‌های گروهی بدون ابلاغ تأييديه حکم دادگاه تجديد نظر از سوی ديوان عالی کشور به وکلا و متهمان، اجرا شده است.»

افزايش بی‌سابقه‌ موج اعدام‌ها در ايران در سال ۱۳۸۹ واکنش‌های بين‌المللی را نيز به دنبال داشته است.

بان کی‌مون، دبير کل سازمان ملل متحد اسفند ۱۳۸۹ طی گزارشی از «نگرانی‌های بين‌المللی» نسبت به شرايط زندانيان در زندان وکيل‌آباد مشهد خبر داد.

سازمان عفو بين‌الملل در گزارش سالانه خود اعلام کرد ايران پس از چين، بيش‌ترين اعدام‌های سال ۲۰۱۰ ميلادی را به خود اختصاص داده است.

عفو بين‌الملل در ژانويه ۲۰۱۱ خبر داد که در سال جديد ميلادی هر هفته به طور ميانگين ۲۰ نفر در ايران اعدام شده‌اند.

هم اکنون دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل، يعنی ۱۳۰ کشور، حکم اعدام را کنار گذاشته‌اند، اما در ۶۲ کشور همچنان مجازات اعدام اجرا می‌شود که جمهوری اسلامی ايران يکی از اين کشور‌ها است.