جعفر سبحانی، از مراجع تقلید شیعه در دیدار با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در قم خواهان تجدید نظر در قانون انتخابات ایران شد.
جعفر سبحانی با اشاره به روند ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ستاد انتخابات وزارت کشور گفته است:
«برخی از افرادی که در این مدت ثبت نام انجام دادند به جایگاه نظام ضربه زدند و با این کار برخی می خواستند چنین ادعا کنند که قانونی نیست و هر کس بخواهد، میتواند ادعای رییس جمهوری کند.»
به گفته علی اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات ایران، در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهری ایران در مجموع ۱۶۳۶ نفر ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۱۳۷ نفر زن و ۱۴۹۹ نفر مرد هستند.
جعفر سبحانی در دیدارش با گروهی از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته است:
«چرا اجازه می دهند هر کسی در انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کند؟ این کار سبب نگرانی دغدغهمندان انقلاب شده. باید در آینده برای این دغدغه چارهاندیشی کرد.»
جعفر سبحانی پیشنهاد داده که نظام ریاستی در جمهوری اسلامی به نظام پارلمانی تغییر کند.
پیش از این چند بار علی خامنهای، رهبر جمهوزی اسلامی از جمله در سخنرانیاش در کرمانشاه تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی را به عنوان یک گزینه محتمل مطرح کرده بود. خامنهای گفته بود:
«در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور، ریاستی است و رئیسجمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده میشود که شیوه خوب و مؤثری است اما اگر روزی در آینده احتمالاً دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد.»
پیش از این ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه بیانیهای در انتقاد از وضع ثبتنام نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران منتشر کرده بود. مکارم شیرازی در این بیانیه از مسئولان خواسته بود چارهای برای دورههای بعدی بیندیشند که شهروندان نتوانند آزادانه در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کنند.
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز روز چهارشنبه ۲۳ فروردین گفته بود که اغلب افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردهاند «شرایط لازم را دارا نیستند».
جنتی گفته بود: «حضور افرادی که حتی سواد اندکی دارند و کمترین شرایط را برای پذیرش هر مسئولیتی دارند به عنوان داوطلب ریاست جمهوری تنها موجب زحمت نهادهای اجرائی و انقلابی میشود.»
علیرضا نیلچی، مدیرکل امور اجرایی انتخابات شورای نگهبان نیز درباره ثبت نام کنندگان در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همین سخن را تکرار کرده بود.
بهگفته عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان بررسی آمار داوطلبان ریاستجمهوری در دورههای گذشته نشان از افزایش قابلتوجه ثبتنام کنندگان دارد. این آمار نشان میدهد که در دوره ششم ۱۱۵ نفر، دوره هفتم ۲۳۸ نفر، دوره هشتم ۷۵۶ نفر، دوره نهم ۱۰۱۵ نفر، دوره دهم ۴۸۲ و دوره یازدهم ۶۸۶ نفر ثبتنام کردند. این در حالی است که تعداد افرادی که در این دورهها توسط شورای نگهبان واجد صلاحیت شناخته شدند به ترتیب ۶، ۴، ۱۰، ۸، ۴، و ۸ نفر بودند.
براساس اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی و ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری «رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور. »
بیشتر بخوانید:
این اسلامندان و غرق شدگان در اسلام که عمری در حجره ها دروس قرانی و حدیث و کلام می خوانند ، تشنه به خون ملت اند و دختران مردم ایران را روسپیان اسلامی کرده اند و صیغه می کنند و جوانان جاهلش را به کشتن می دهند در جنگ ایران و عراق و در جنگ سوریه و در صفوف به هم فشرده ی مراسم عبادی سیاسی مصرف مواد مخدر و در جبهه ی حق علیه باطل ِ سوار بر پراید و در شهرها سوار بر موتور سیکلت و بدون کلاه کاسکت . نفت ملت را موی نوشند و از اسد آدم کش حمایت می کنند .این متجحجران هر چه خون می خورند روزی از چشمانشان لخته خون قی خواهند کرد.
بهرام / 18 April 2017
خامنهای داره از سرطان می میره و میخاد رییسی رو بذاره جاخودش
Omid / 19 April 2017