۱۵۰ استاد رشتههای علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبايی تهران در آستانه «اخراج يا بازنشستگی اجباری» قرار گرفتهاند.
به گزارش تارنمای کلمه، «حجتالاسلام صدرالدين شريعتی (رئيس دانشگاه علامه) با نزديک شدن به پايان سال تحصيلی و آغاز تعطيلی تابستانی دانشگاهها، پرونده نزديک به ۱۵۰ استاد علوم انسانی را که برخی از آن ها از استادان برجسته و عالیرتبه در رشتههای مديريت، جامعهشناسی، ارتباطات، اقتصاد، حقوق و علوم سياسی هستند، برای اخراج يا بازنشستگی اجباری آماده کرده است.»
بنا به اين گزارش، رئيس دانشگاه علامه میخواهد با شروع تعطيلات و در غيبت استادان و دانشجويان، مقدمات «ادغام» اين دانشگاه را در موسسه آموزشی امام خمينی که متعلق به آيتالله محمدتقی مصباح يزدی است، فراهم کند.
کلمه از «فرقانی، پيران، زاهدی اصل، پناهی، خانيکی، باباجانی، شاکری، شريف، مشيری، تقوی و موذنزادگان» به عنوان شماری از استادنی که قرار است بازنشسته شوند، نام برده است.
در گروهی ديگر نزديک به ۵۰ نفر از استادان به دليل تبديل وضعيت استخدام، دوباره مورد گزينش قرار گرفتهاند و «رد صلاحيت آنان قطعی شده است.»
اين تارنما از «ابوالفضل دلاوری، گل محمدی، سلامی، عبدالهی، افخمی، محمد شيخی، احمدنيا، فرشاد مومنی، ميرزائی و جهانگرد» در اين گروه نام برده است.
دانشگاه علامه طباطبايی، بزرگترين دانشگاه علوم انسانی ايران است که در سال ۱۳۶۳ تأسيس شده است و هماکون ۱۵ هزار دانشجو در اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند
بنا به اين گزارش شماری از استادان نيز با «پروندهسازیهای اداری و اخلاقی تحت فشار بسيار شديدی برای استعفا از دانشگاه قرار گرفتهاند.»
کلمه افزوده: «صدرالدين شريعتی که ازحمايت گسترده مقامات حکومتی از جمله شخص محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیسجمهور و کامران دانشجو، وزير علوم برخوردار است، تاکنون دهها استاد برجسته علوم انسانی را طی شش سال گذشته اخراج يا بازنشسته کرده و تعداد زيادی از رشتهها را در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد تعطيل کرده و چندين گروه آموزشی را هم منحل کرده است.»
دانشگاه علامه طباطبايی، بزرگترين دانشگاه علوم انسانی ايران است که در سال ۱۳۶۳ تأسيس شده است. هماکنون ۱۵ هزار دانشجو در ۱۴۰ رشته اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند.
با روی کار آمدن دولت دهم و کامران دانشجو بهعنوان وزير علوم، روند اخراج استادان دانشگاه در ايران شدت گرفت.
کامران دانشجو در اسفندماه سال ۱۳۸۸، اعلام کرده بود پرسنل علمی که «با نظام همسو نيستند» و «التزام عملی به ولايت فقيه ندارند»، اخراج خواهند شد. دانشجو گفته بود: «ما به دانشگاهيانی که تمايلات و فعاليتهایشان با نظام جمهوری اسلامی همسو نيست نيازی نداريم.»
در سال گذشته از جمله مرتضی مرديها، استاد فلسفه در دانشگاه علامه طباطبايی؛ علیاصغر بهشتی شيرازی، استاد ارتباطات در دانشگاه علم و صنعت، پروفسور محمد شهری، استاد مهندسی الکترونيک؛ و پروفسور تورج محمدی؛ اخراج شدهاند.
همچنين بيش از ۵۰ استاد دانشگاه بهشکل اجباری بازنشسته يا اخراج شدند که در ميان اين گروه نيز نام کسانی چون اميرناصر کاتوزيان، کريم مجتهدی، علی شيخالاسلام، حسن بشيريه، محمد عرفانی، محمد آشوری، جمشيد ممتاز، محمدرضا شفيعی کدکنی و رضا داوری به چشم میخورد.
در دانشگاه پزشکي مشهد بيش از 80 نفر از اساتيد برجسته را نيز اجباري باز نشسته کرده اند در اسفند ماه 89
يا باز نشسته / 22 May 2011
شدت گرفتن این فعالیتهای همراه با گرفتن به اصطلاح جاسوسها و اعدام ها متعدد از نشانه های ترس و زوال رژیم است و مثل آدم در حال غرق دست به هر تلاشی برای زنده ماندن می زند
کاربر مهمان / 22 May 2011
اخه چرا جهانگرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کاربر مهمان / 26 May 2011