وزیر دفاع ایران مدعی شد که نیروی دریایی سپاه پاسداران به موشکهای کروز جدید بومی مجهز میشود.
حسین دهفان که شنبه ۲۶ فروردینماه در مراسم رونمایی از دستاوردهای جدید وزارت دفاع، از جدیدترین تجهیزات نظامی ایران پرده برداشت.
وزیر دفاع ایران گفت که «موشک کروز سطح به سطح نصیر با قابلیت شلیک از ساحل و دریا علیه اهداف دریایی از جمله کشتیهای جنگی و اسکلهها» با موفقیت آزمایش شده و «به زودی انبوه آن به نیروی دریایی سپاه تحویل داده میشود.»
دهقان ویژگیهای موشک نصیر را « آمادهسازی و واکنش سریع، ارتفاع پروازی پایین، دقت بالای ناوبری و اصابت به هدف، قدرت تخریب زیاد، قابلیت ضد جمینگ بالا به واسطه رادار پیشرفته و شلیک از روی شناورهای تندرو» برشمرد.
موشکهای کروز به گروهی از موشکها گفته میشود که هدایتشونده هستند و برای هدفقراردادن اهداف زمینی به کار میروند. این موشکها برای حمل کلاهکهای تسلیحاتی بزرگ در مسافتهای طولانی ساخته شدهاند.
وزیر دفاع ایران از موشک جدید دیگری به نام «فکور» نیز سخن گفت که موشکی هوا به هوا است و « با نصب بر روی هواپیماهای جنگنده قابلیت درگیری با انواع تهدیدات هوایی را دارد.» این موشک برای نیروی هوایی ارتش ایران طراحی شدهاست.
برنامه موشکی ایران یکی از نقاط مسئلهزای رابطه تهران و واشنگتن است. وقتی ایران کمی پس از ورود دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به کاخ سفید دست به آزمایش موشکی زد، واشنگتن گفت که «ایران را زیر ذرهبین قرار میدهد». ترامپ نیز در توئیتهای تهدیدآمیزی گفت که ایران در حال بازی با آتش است.
در همین رابطه، رویترز ۱۱ بهمنماه گذشته خبر داده بود که ایران یک فروند موشک بالستیک را از پایگاهی در سمنان شلیک کرده، اما بعد از طی ۶۳۰ کیلومتر موشک بالستیک در هوا منفجر شده است.
سپس دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با این آزمایش موشکی در روز جمعه ۳ فوریه / ۱۵ بهمن ۱۳ فرد و ۱۲ شرکت و مؤسسه که با برنامه موشکی ایران در ارتباط بودند مورد تحریم قرار داد در حالی که ایران این اقدام خود را نه برخلاف توافق هستهای و نه قطعنامههای سازمان ملل میداند.
دهقان در ادامه سخنرانی خود به دیگر تجهیزات جدید نیروهای مسلح ایران پرداخت.
او ادعا کرد که نخستین هواپیمای جت آموزشی ساخت ایران، جتِ «کوثر» آماده پرواز آزمایشی است. او گفت که این هواپیما علاوه بر قابلیتهای آموزشی برای دانشجویان خلبانی، قادر به «حمل انواع تسلیحات» و «اجرای مأموریتهای پشتیبانی نزدیک هوایی» خواهد بود. این هواپیما برای نیروی هوایی ارتش ایران طراحی شدهاست.
دهفان همچنین از ساخت جدیدترین مدل پهپاد ایرانی با نام «مهاجر ۶» خبر داد و گفت که این هواپیمای بدون سرنشین میتواند «مأموریتهای شناسایی، مراقبت و رزمی در شعاع عملیاتی گسترده» انجام دهد و مدت پرواز طولانیای دارد.
برخی از کارشناسان نسبت به صحت ادعاهای ایران در زمینه پیشرفت تسلیحات بومی خود ابراز تردید میکنند.