شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی با شرکت هواپیماسازی «ای‌تی‌آر» قرارداد نهایی خرید ۲۰ فروند هواپیمای ۷۰ نفره از این شرکت را امضا کرد.

هواپیمای «ای‌تی‌آر»
هواپیمای «ای‌تی‌آر»

در این مراسم که پنج‌شنبه ۲۴ فروردین برگزار شد فرهاد پرورش مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران درباره ویژگی‌های این هواپیما گفت: «براساس قرارداد ۲۰ فروند هواپیما تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی تحویل ایران می‌شود.»

در حال حاضر چهار فروند از این هواپیماها آماده شده که به‌گفته فرهاد پرورش تا یک ماه دیگر به ایران تحویل داده خواهند شد.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی همچنین گفت براساس قرارداد قطعی، ۲۰ فروند دیگر از هواپیماهای «ای‌تی‌آر» نیز به صورت اختیاری گنجانده شده که در صورت تفاهم تعداد این هواپیماها به ۴۰ فروند افزایش می‌یابد.

با ارسال پنج فروند هواپیمای دیگر تا پایان سال جاری میلادی در مجموع ۹ هواپیمای دیگر تحویل ایران می‌شود.

ایران به‌طور همزمان در کنار برنامه‌ریزی برای خرید هواپیماهای غول‌پیکر مسافربری به منظور افزایش توان فرودگاه‌های کوچک خود و انعطاف‌پذیر کردن ناوگان هوایی نسبت به خرید هواپیماهای با برد کوتاه و ظرفیت مسافرپذیری پایین نیز اقداماتی انجام داد که در نخستین گام به امضای یک موافقت‌نامه برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای «ای‌تی‌آر» از این شرکت ایتالیایی منجر شد.

هواپیمای «ای‌تی‌آر» می‌تواند ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلومتر پرواز کند و در هر ساعت ۶۵۰ کیلوگرم سوخت مصرف می‌کند. این هواپیما چند منطوره‌ است: هم می‌توان از آن‌ها برای حمل مسافر در خطوط داخلی استفاده کرد و هم برای حمل بار و گشت‌های دریایی. همه مدل‌های این نوع هواپیما تاکنون به شکلی طراحی شدند که گنجایش ۷۸ نفر را دارند.

ایران در پی توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی و لغو تحریم‌ها در مجموع قرارداد خرید ۲۶۰ فروند هواپیمای نو را با شرکت‌های بوئینگ، ایرباس و «ای‌تی‌آر» امضا کرده است.

شرکت هواپیماسازی ایرباس در آغاز دی‌ماه سال ۱۳۹۵ با انتشار اطلاعیه‌ای در پاریس اعلام کرد که در مجموع ۱۰۰ هواپیما، شامل ۴۶ فروند هواپیمای مسافربری مدل A۳۲۰؛ ۳۸ فروند هواپیمای مسافربری مدل A۳۳۰ و ۱۶ فروند هواپیمای مسافربری A۳۵۰ XWB به ایران فروخته است.

نخستین فروند از هواپیماهای مسافربری ایرباس ۲۳ دی ۱۳۹۵، دومین فروند ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ و سومین فروند ۵ فروردین ماه جاری به ایران تحویل داده شدند.

اواخر ماه سپتامبر سال گذشته خزانه‌داری آمریکا فروش بوئینگ به ایران را تأیید کرد. در توافقنامه ایران و آمریکا برای فروش بوئینگ تأکید شده ‌است که استفاده از این بوئینگ‌ها محدود به اهداف تجاری باقی می‌ماند. با این حال، مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا به دنبال توقف فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به ایران بود.

به‌تازگی رسانه‌های ایران نوشتند که به احتمال زیاد شرکت بوئینگ تا یک ماه آینده دو تا سه فروند هواپیمای ۷۷۷ را تحویل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی خواهد داد.