طی روزهای گذشته سه تن از شهروندان کرد بر اثر تيراندازی نيروهای دولتی کشته و زخمی شدند.
به گزارش زمانه، روز گذشته شنبه ۲۴ ارديبهشت ماه در منطقه چکو و سپيکان سردشت براثر تيراندازی نيروهای انتظامی يک شهروند کرد بنام سرگرد فرزند محمد زخمی شد.
همچنين شامگاه روز پنج شنبه ۲۲ ارديبهشت ماه کاروان سعيدی يکی از شهروندان کرد، هنگام ورود به شهر مريوان با خودرو شخصی خود، مورد تيراندازی نيروهای دولتی واقع شده و جان خود را از دست داده است.
شاهدان عينی میگويند، اين شهروند هيچگونه کالايی در خودرو خود نداشته و نيروهای سپاه پاسداران به وی شليک کردهاند.
همچنين منابع خبری کردستان روز چهارشنبه ۲۱ ارديبهشتماه از زخمی شدن يکی از کولبران مرزی در منطقه مرزی دولهبی مريوان بهنام مسعود نيکخواه خبر دادند.
فعالان حقوق بشر در ايران میگويند، طی دو سال گذشته بيش از ۱۵۰ تن از شهروندان کرد در مرزهای کردستان بر اثر شليک نيروهای امنيتی و انتظامی کشته شدهاند
گفته میشود اين شهروند کرد به علت شدت جراحات وارده به يکی از بيمارستانهای شهر مريوان منتقل شده است.
از سوی ديگر روز چهارشنبه ۱۴ ارديبهشتماه بر اثر انفجار مين در اطراف شهرهای مريوان و ديواندره از توابع استان کردستان سه شهروند کرد زخمی شدند.
بيشتر افرادی که در مرزهای کردستان کشته و زخمی میشوند از کولبران و افراد کاسب هستند.
«کولبر» اصطلاحی محلی است و به کسانی گفته میشود که حمل و نقل کالا از مرزها را با استفاده از «کول» خود و بدون هرگونه وسيلهای انجام میدهند.
افراد کاسب کالاهايی که توسط کولبران در نزديکترين روستا به نقطه مرزی جمعآوری شده است، با استفاده از وسايل نقليه به شهرها منتقل میکنند.
طبق گزارشات منتشر شده، از ابتدای سال ۸۹، بر اثر تيراندازی نيروهای انتظامی هشت تن از کولبران و افراد کاسب کشته و دستکم شش نفر ديگر زخمی شدهاند.
فعالان حقوق بشر در ايران میگويند، طی دو سال گذشته بيش از ۱۵۰ تن از شهروندان کرد در مرزهای کردستان بر اثر شليک نيروهای امنيتی و انتظامی کشته شدهاند.
کشته شدن اين شهروندان در حالی است که سالانه شمار چشمگيری از شهروندان بهعلت انفجار مين در مناطق مرزی ايران جان خود را از دست میدهند.
گزارشهای منتشرشده در سال ۸۸ حاکی از کشته شدن ۱۳ نفر بر اثر انفجار مين ضد نفر و زخمی شدن ۱۰ نفر ديگر در مناطق مرزی کردستان است.
بنا به آمارهای رسمی، ايران با داشتن ۱۶ ميليون مين ضد نفر پس از کشور مصر بيشترين مينهای ضد نفر را دارد.
پيشتر، رحمان جوانمردی فعال حقوق بشر در رابطه با کولبران مرزی به زمانه گفته بود: «نابسامانی اقتصادی و فقر در جامعه کردستان دليل ريسکهای جانی کولبرها برای امرار معاش و سير کردن شکم خانوادههایشان است.»