رئيس مرکز مطالعات استراتژيک نهاد رياست جمهوری، از تعيين شاخص‌های علوم انسانی توسط اين مرکز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز داودی، رئيس مرکز مطالعات استراتژيک نهاد رياست جمهوری، گفت از دو سه سال پيش فعاليت روی بحث علوم انسانی آغاز شده و اين مرکز روی شاخص‌های علوم انسانی مشغول به کار است.

داودی گفت: «در واقع بررسی می‌کنيم که اين شاخص‌ها چقدر متناسب با ارزش‌های اسلامی و مسائل واقعی و بومی در کشور ايران است.»

وی افزود: «خيلی از شاخص‌ها با فرهنگ ايران و مردم ايران نمی‌خواند ولی در حال حاضر از اين شاخص‌ها که بعضأ محتوای ارزش‌های اسلامی در آن وجود ندارد، اخلاق اسلامی در آن نيست و بعضأ يک سری از اخلاق‌های ديگر بر اساس فلسفه‌های مادی‌گرايانه در آن قرار دارد، استفاده می‌کنيم.»

مرکز مطالعات استراتژيک نهاد رياست جمهوری گفت در اين ارتباط ۵۰ الی ۶۰ طرح تحقيقاتی با استادان حوزه علميه و دانشگاه شروع شده است و آن‌ها در مورد شاخص‌های علوم اجتماعی و انسانی مشغول به کار هستند.

پرويز داودی: خيلی از شاخص‌های علوم انسانی با فرهنگ ايرانی اسلامی نمی‌خواند

پرويز داودی اعلام کرد در جلسه‌ای با آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران گزارشی در ارتباط با شاخص‌های علوم انسانی ارائه شده و وی از اين اقدام پشتيبانی کرده است.

داودی اظهار اميدواری کرد که با وجود زياد بودن تعداد شاخص‌ها، با کمک حوزه علميه ظرف يک سال آينده تحقيق درمورد بسياری از شاخص‌ها پايان يابد.

وی در پايان توضيح داد اولويت مرکز مطالعات استراتژيک نهاد رياست جمهوری علوم انسانی است اما علوم ديگر نيز هستند که آن‌جا اصلاحات کمتری نياز خواهد بود چون «وجوه مشترک خيلی بالاتر است.»

پرويز داودی گفت: «الگوی ايرانی اسلامی ابعاد وسيعی دارد و اين بحث يک بحث گسترده است و همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند شايد ۱۰ سال طول بکشد که در اين ارتباط بتوانيم به جمع‌بندی برسيم.»

مقامات ایران در دو سال گذشته خواهان تغییر در محتوای علوم انسانی دانشگاه‌ها بر اساس «مبانی اسلام» شده‌اند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز دو سال پيش از تحصیل دو میلیون دانشجوی ایرانی در رشته‌های علوم انسانی انتقاد کرده بود.

شهریورماه سال گذشته کامران دانشجو، وزیر علوم اعلام کرد که در محتوای رشته‌های مهم علوم انسانی «بر اساس مبانی اسلام» تغییراتی اعمال می‌شود.

در اين مدت گروهی از استادان دانشگاه‌ها کنار گذاشته شدند و بسيج گسترده‌ای برای تغيير هيأت‌های علمی دانشگاه‌ها و استخدام‌های تازه صورت گرفت.

در روز دوم آبان ماه سال گذشته اسامی ١٢ رشته‌ای که به گفته وزارت علوم، «تحقیقات و فن‌آوری ایران تا بازنگری در محتوای آن‌ها، توسعه پیدا نمی‌کنند»، اعلام شد.

«حقوق، حقوق بشر، مطالعات زنان، اقتصاد، جامعه‌شناسی، ارتباطات اجتماعی، علوم سیاسی، فلسفه، روان‌شناسی، علوم تربیتی، مدیریت و مدیریت فرهنگی و هنری» به عنوان رشته‌هایی که باید بازنگری شوند، عنوان گرديد.