بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه پنجشنبه ۶ مارس در مصاحبه‌ای با یک روزنامه کروات گفته در کشوری که درگیر جنگ داخلی است “چاره‌ای جز پیروزی” وجود ندارد. به گفته او دولت نمی‌تواند با گروه‌های اپوزیسیون حاضر در گفت‌وگوهای صلح به نتیجه‌ای برسد.

بشار اسد در مصاحبه جدید خود گفت اپوزیسیون واقعاً موجود اپوزیسیون جهادی است. او با فدرالیسم کردها نیز مخالفت کرد.

به نظر می‌رسد مصاحبه اسد با روزنامه «وچرن‌یاک» کرواسی پیش‌ از جدیدترین اظهارات دونالد ترامپ درباره رئیس‌جمهوری سوریه ضبط شده باشد.

رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه ۱۶ فروردین/ ۵ مارس، در نشستی خبری بشار اسد را متهم کرد که با به‌کارگیری سلاح شیمیایی در حمله به خان شیخون در شمال‌غرب سوریه «قوانین بسیاری را زیر پا گذاشته است». ترامپ که به همراه ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در این نشست حضور یافته بود گفت نگاهش به اسد «بسیار تغییر کرده».

بر اساس متنی که خبرگزاری دولتی سوریه(سانا) از مصاحبه با اسد منتشر کرده، در این گفت‌وگو پرسشی درباره حمله سه‌شنبه ۱۵ فروردین/ ۴ مارس به خان شیخون در ادلب مطرح نشده.

دولت سوریه قویاً حمله هوایی شیمیایی به استان ادلب، مرکز اصلی شورشیان را تکذیب کرده است.

اکنون شش سال پس از آغاز درگیری‌ها در سوریه، دولت دمشق توانسته به‌واسطه کمک‌های سرنوشت‌ساز ارتش روسیه و شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران حکمرانی‌اش را در مناطق غرب کشور تحکیم کند.

در این مصاحبه‌ اسد بار دیگر تصریح کرد که جنگ را تا شکست کامل شورشیان ادامه خواهد داد.

علاوه بر این او تأکید کرد که با فدرالیسم مورد نظر گروه‌های کرد شمال سوریه مخالف است.

رئیس‌جمهوری سوریه گفته است:

«همانگونه که چندی پیش گفته‌ بودم، ما امیدی بزرگ داریم که دارد بزرگتر می‌شود. این امید بر اعتماد به نفسی بناست که بدون آن امیدی در کار نخواهد بود. در هر صورت، ما گزینه‌ای به جز پیروزی پیش رو نداریم».

اسد با اشاره به پیامدهای شکست احتمالی‌اش در جنگ داخلی سوریه گفته است:

«عدم پیروزی در این جنگ به معنای حذف سوریه از نقشه جهان است. چاره‌ای نداریم جز رویارو شدن با این جنگ. و به همین خاطر ما مطمئن، سرسخت و مصمم هستیم».

دست‌کم ۷۰ تن از جمله ۲۰ کودک در جریان حمله شیمیایی سه‌شنبه به «خان شیخون» کشته شدند.

روسیه می‌گوید در حمله خان شیخون، نیروی هوایی سوریه انبار مهمات شورشیان را هدف قرار داده اما این مکان محل ساخت سلاح‌های شیمیایی بوده. شورشیان این ادعای روسیه را تکذیب می‌کنند.

در این میان پزشکان ترکیه‌ای با نمونه‌برداری از اجساد سه تن از قربانیان حمله خان شیخون مشخص کرده‌اند که این حمله، شیمیایی بوده است. نتایج نمونه‌برداری برای بررسی جنایت جنگی به لاهه فرستاده شده است.

در دمشق، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه با اشاره به نتایج نمونه‌برداری از اجساد قربانیان، یک بار دیگر به تأکید هرگونه دخالت دولت اسد در این حمله شیمیایی را تکذیب کرده. ولید معلم گفته است، بررسی حمله شیمیایی خان شیخون در صلاحیت ترکیه نیست. وزیر خارجه سوریه در نخستین واکنش به حمله خان شیخون گفته است که گروه‌های تکفیری مرتبط با داعش در عراق به سلاح‌های شیمیایی دسترسی دارند.

در هفته‌های اخیر، شورشیان دو حمله بزرگ به دمشق پایتخت و شمال حماه که در کنترل دولت است صورت دادند. اما ارتش اعلام کرد این دو حمله دفع کرده‌اند.

اکنون بشار اسد با اشاره به حملات در دمشق و حماه می‌گوید:

«اپوزیسیون واقعاً موجود اپوزیسیون جهادی است؛ شکلی منحرف‌شده از جهاد. به همین خاطر با این اپوزیسیون ما عملاً نمی‌توانیم به نتیجه‎‌ای واقعی دست پیدا کنیم. شاهد این ادعا آنکه در بحبوحه مذاکرات آستانه آنها به دمشق، حماه و دیگر نقاط کشور یورش بردند و چرخه تروریسم و کشتار بی‌گناهان را تکرار کردند».

مذاکرات آستانه که با پشتیبانی روسیه برگزار شد از سوی ترکیه، یکی از حامیان اصلی مخالفان اسد مورد حمایت قرار گرفت. از ماه دسامبر و همزمان با این مذاکرات، آتش‌بسی هم میان دولت و شورشیان بر قرار شد؛ گرچه این آتش‌بس بارها از سوی طرفین جنگ در سوریه نقض شده است.

علاوه بر این در اواخر ماه مارس دور تازه‌ای از مذاکرات غیر مستقیم در ژنو برگزار شد که بدون ترسیم هیچ چشم‌اندازی برای خاتمه‌دادن به جنگ پایان یافت.

از آغاز درگیری‌های در سال ۲۰۱۱ تاکنون دست‌کم ۴۶۵ هزار نفر در سوریه کشته و ناپدیدشده‌اند.

دولت سوریه تمام گروه‌های مخالف خود را تروریست‌‌هایی می‌داند که از ترکیه، عربستان سعودی، قطر و ایالات متحده آمریکا خط می‌گیرند.


در همین زمینه