يک شرکت روسی از راهاندازی مرحلهای تازه در واحد توليد انرژی نيروگاه هستهای بوشهر در جنوب ايران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ريانووستی، شرکت «اتم استروی اکسپورت»، اعلام کرده است واحد توليد انرژی نيروگاه اتمی بوشهر روز هشتم ماه مه ۲۰۱۱ (۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۰) درحداقل سطح ظرفيت قابل کنترل خود قرار گرفت.
اين شرکت که پيمانکار راهاندازی نيروگاه هستهای بوشهر است، افزوده: «با آغاز اين کارها در بخش فعال واحد شماره يک اولين نيروگاه اتمی ايران، واکنش خود انگيخته تقسيم سوخت هستهای آغاز شده است.»
اين گزارش از راهاندازی اين مرحله تازه در نيروگاه بوشهر به عنوان يکی از «مهمترين» مراحل توليد برق نام برده است.
شرکت اتم استروی اکسپورت، فروردين ماه گذشته نيز سوختگذاری در قلب رآکتور نيروگاه اتمی بوشهر را آغاز کرده بود.
بنا به گفته اين شرکت، «پيشتر پس از خارج کردن سوخت از رآکتور نيروگاه اتمی بوشهر، متخصصان روسيه متوجه آسيبديدن عناصر داخلی يکی از تلمبههاای خنککننده شدند.»
روسيه از ۱۵ سال پيش کار احداث نيروگاه بوشهر را آغاز کرده اما تاکنون زمان راهاندازی اين نيروگاه چندين بار به تعويق افتاده است
شرکت اتم استروی اکسپورت افزوده بود: «برای منتفی ساختن پيامدهای احتمالی رخنه ذرات به ميلههای سوختی، آنها از رآکتور خارج و شستوشو شدند.»
نيروگاه بوشهر نخستين نيروگاه اتمی ايران است. ايران میگوديد هدفش از راهاندازی نيروگاه بوشهر توليد برق است.
عمليات احداث اين نيروگاه در سال ۱۳۵۵ و در زمان محمدرضا پهلوی، آخرين پادشاه ايران طی قراردادی با کشور آلمان آغاز شد. اما در زمان جنگ ايران و عراق در دهه ۶۰ خورشيدی، آلمان از ادامه همکاری در اين پروژه انصراف داد.
با انصراف آلمان، روسيه از ۱۵ سال پيش کار احداث نيروگاه بوشهر را آغاز کرده اما تاکنون زمان راهاندازی اين نيروگاه چندين بار به تعويق افتاده است.
نفوذ کرم استاکسنت به نيروگاه بوشهر به عنوان يکی از دلايل تأخير احتمالی در آغاز به کار اين نيروگاه مطرح شده است. اما مقامات ايران میگويند استاکسنت نتوانسته تأثيری بر نيروگاه بوشهر بگذارد.
با اين حال سال گذشته کارشناسان اتمی روسيه نسبت به وقوع يک فاجعه هستهای مشابه فاجعه چرنوبيل در اين نيروگاه هشدار دادند.
در آوريل ١٩٨٦ به دليل اختلال در عملکرد يکی از رآکتورها، نيروگاه هستهای چرنوبيل منفجر شد و علاوه بر کارکنان اين نيروگاه که به راديواکتيو آلوده شدند، حدود پنج ميليون نفر در کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان، بريتانيا و چند کشور ديگر نيز آسيب ديدند.
کارشناسان اتمی میگويند به دليل احتمال ايجاد اختلال در عملکرد نيروگاه هستهای بوشهر، ممکن است پس از راهاندازی اين نيروگاه در موعدد مقرر، خليج فارس دچار فاجعه شود اما ايران با «مغرضانه» خواندن اين گزارشها، خواهان راهاندازی نيروگاه بوشهر است.
با تأخيرهای پیدرپی در راهاندازی نيروگاه بوشهر، مجلس ايران کميتهای برای بررسی اين موضوع تشکيل داد.
حسن غفوریفرد، رئيس کميته ويژه بررسی علل تأخير نيروگاه بوشهر چند هفته پيش به خبرگزاری مهر گفت ممکن است ساخت يک نيروگاه اتمی جديد از تکميل نيروگاه بوشهر باصرفهتر باشد.
تا کور شود هر که نخواهد دید.
کاربر مهمان / 11 May 2011
همانطور که مقامات ایران برخی گفته اند نه میلیارد و برخی هم گفته اند 12 میلیارد دلار در نیروگاه بوشهر هزینه شده است از خوابیدن این سرمایه به مدت 15 سال هم که بگذریم برای ما هر مگاوات تولید برق چه هزینه ی سرمایه ای و چه هزینه ی تعمیر و نگهدارای در برخواهد داشت و اگر آنرا برای مصرف کننده ارسال کنیم قرار است چه بهایی پرداخت شود ؟ جمهوری اسلامی که با سرمایه ی مردم نظام توتالیتر خودش را سر پا نگه داشته همه ی هزینه های بی تدبیری خودش را باید مردم پرداخت کنند مردمی که حق پرسش از این آقایان را هم ندارند . و آقایان برای ارضای شهوات و جاه طلبی های امپراتوری اسلامی و خودخواهی هایشان مردم را دچار فقر و نابودی کرده اند . تا کی ؟
کاربر مهمان فرهاد - فریاد / 11 May 2011