تمامی کتابهای عرضهشده علیاشرف درويشيان در بيستوچهارمين نمايشگاه کتاب تهران جمعآوری شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، روز گذشته تمامی کتابهای علیاشرف درويشيان، نويسنده و داستاننويس کرد ايرانی، توسط مسئولان کميته «نظارت و ارزشيابی» توقيف و از نمايشگاه کتاب تهران خارج شد.
بر پايه اين گزارش، ۱۵ عنوان از کتابهای درويشيان شامل مجموعه شش جلدی «داستانهای محبوب من»، رمان چهار جلدی «سالهای ابری»، مجموعه تک جلدی «افسانهها و مثلهای کردی» و نيز مجموعه چهار جلدی داستانهای کوتاه اين نويسنده که همگی از سوی نشر چشمه در نمايشگاه کتاب تهران عرضه شده بود، جمعآوری شدند.
پيشتر نيز گزارشهايی از جمعآوری آثار رامين جهانبگلو در نمايشگاه کتاب تهران منتشر شده بود.
کميته نظارت منصوب وزارت ارشاد همچنين دستور داده است تا رمانهای «نگران نباش» از مهسا محبعلی، «بطالت» اثر احسان نوروزی و «شمايل تاريک کاخ ها» نوشته حسين سناپور از غرفههای نمايشگاه جمعآوری شوند.
کميته «نظارت و ارزشيابی» آثار رامين جهانبگلو و رمانهايی از مهسا محبعلی، احسان نوروزی و حسين سناپور را نيز از غرفههای نمايشگاه جمعآوری کرده است
مديران نمايشگاه کتاب برخلاف وعدههای پيشين به ناشران که گفته بودند موانع چندانی بر سر حضور کتاب ها در نمايشگاه اعمال نخواهند کرد به چندين ناشر اجازه حضور در نمايشگاه را ندادهاند.
علیاشرف درويشيان در مهرماه ۱۳۲۰ در کرمانشاه به دنيا آمده است و از اعضای قديمی کانون نويسندگان ايران بهشمار میرود.
درويشيان نزديک به ۱۵ سال به کار معلمی پرداخته و همزمان با کار، تحصيل را هم ادامه داده است. از سال ۱۳۴۵ در دانشگاه تهران در رشته ادبيات فارسی و سپس تا فوق ليسانس روانشناسی تربيتی درس خوانده و همزمان در دانشسرای عالی تهران تا مقطع فوق ليسانس مشاوره و راهنمايی تحصيلی پيش رفته است.
وی برخی از نوشتههای خود را پيش از انقلاب ايران با نام مستعار «لطيف تلخستانی» منتشر میکرد. درويشيان پس از انقلاب چند بار به علت فعاليتهای سياسی زندانی شد.
او در زمينههای مختلف کتاب نوشته است. از جمله در زمينه داستان کوتاه و رمان: از اين ولايت، آبشوران، فصلنامه، همراه با آهنگهای بابام، قصههای بند، درشتی، سلول ۱۸، سالهای ابری، از ندار تا دارا، برگزيده داستانها و چهار کتاب؛ در زمينه داستان برای کودکان و نوجوانان: ابر سياه هزار چشم، گل طلا و کلاش قرمز، رنگينه، کی برمیگردی داداش جان؟، آتش در کتابخانه بچهها و روزنامه ديواری مدرسه ما؛ در زمينه فرهنگ عامه: افسانهها و متلهای کردی، فرهنگ گويش کرمانشاهی و فرهنگ افسانههای مردم ايران (۱۵ جلد) (با همکاری رضا خندان مهابادی)؛ و در زمينه گردآوری: کتاب بيستون شماره يک، کتاب کودکان و نوجوانان (۱۱ شماره)، نقد و بررسی ادبيات کودکان و نوجوانان (سه شماره)، خاطرات صفرخان (گفتوگو با صفر قهرمانيان)، برگزيده آثار صمد بهرنگی و…
علیاشرف درويشيان در دهمين دوره جايزه ادبی هوشنگ گلشيری، بهخاطر «تعهد بیچون و چرا به آزادی بيان و در امان نگاه داشتنِ حريم قلم از دستبردِ قدرت» و «تصوير صادقانهای که از گذر دردناک جامعهای روستايی به جامعهای شهری بهدست داده»، مورد تقدير قرار گرفت.
درويشيان درست چهار سال پيش در ارديبهشت سال ۱۳۸۶ سکته مغزی کرد و از آنپس بخشی از بدن او فلج گرديد.
بيستوچهارمين نمايشگاه بينالمللی کتاب تهران از روز سهشنبه ۱۳ ارديبهشتماه جاری با حضور محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران، محمد حسينی، وزير ارشاد، بهمن دری اخوی، رئيس نمايشگاه گشايش يافت و تا ۲۴ ارديبهشت ادامه خواهد داشت.
به گفته مسئولان نمايشگاه، در اين دوره نزديک به ۲۳۰۰ ناشر داخلی و ۱۶۰۰ ناشر خارجی شرکت دارند.
نمایشگاه کتاب یا نمایشگاه سانسور؟
نیلوفر شیدمهر / 10 May 2011
درود بر شرف درویشیان همزبان عزیزم
سنندج / 10 May 2011