پس از ثبت‌نام گسترده افراد از دسته‌ها و گروهای مختلف برای نامزدی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، حالا ۱۲ نماینده مجلس در نامه‌ای از ثبت‌نام‌کنندگان اصلاح‌طلب خواسته‌اند تا برای کمک به تشکیل لیست واحد به نفع نامزدهای دیگر کنار بروند.

آن‌ها در این نامه‌ سرگشاده پیشنهاد راه‌اندازی «کمپین انصراف» را مطرح کرده‌اند.

پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ایران ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد

خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گزارش کرده است که این پیشنهاد به دنبال نام‌نویسی جمع کثیری از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب در انتخابات شوراهای شهر و روستا مطرح شده است. محمدعلی وکیلی، الیاس حضرتی، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدجواد فتحی، سیده حمیده زرآبادی، محمد کاظمی، علی نجفی خوشرودی، رضا انصاری، فاطمه حسینی، شهاب‌الدین بیقدار، رمضانعلی سبحانی‌فر و فاطمه سعیدی که از اعضای فراکسیون امید مجلس هستند به عنوان امضاکنندگان این نامه معرفی شده‌اند.

در این نامه سرگشاده ثبت‌نام گسترده مردم برای نامزدی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، تحسین برانگیز خوانده شده که «نماد بارزی از موفقیت گفتمانی و عملیاتی مردم‌سالاری دینی در جمهوری اسلامی و نشان بلوغ سیاسی و پویایی این جامعه رو به رشد و تعالی است.»

با توجه به علاقه‌مندی جمهوری اسلامی به حضور پررنگ مردم در انتخابات، تکثر نامزدها احتمالاً عده بیشتری را پای صندوق‌های رأی می‌آورد و کار جمهوری اسلامی را برای تبلیغ درباره حمایت عموم مردم از حکومت، آسان‌تر می‌کند، اما این نمایندگان مجلس نوشته‌اند که در شرایط فعلی با عنایت به امیدهای ایجاد شده، توجه به این موارد ضروری است: «پیروی از خردجمعی و کار تشکیلاتی، تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های کنشگران عرصه سیاست.»

گرچه «استقبال بالا و تحسین‌برانگیز کاندیداهای شورای شهر خصوصاً در کلان شهر تهران و دیگر کلان‌شهرها» از سوی این ۱۲ نماینده  تحسین برانگیز خوانده شده است، اما برای محقق شدن فرصت به قدرت رسیدن اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران، «لیست واحد» است: «در این شرایط بی‌بدیل هر حرکتی که انسجام تشکیلاتی و یکپارچگی جریان اصلاح‌طلبى را برهم بزند یا خدشه‌دار سازد، قطعاً اقدامی نابخشودنی خواهد بود و صد البته از یاد نبریم که حفاظت و حراست از شرایط موجود وظیفه یکایک ماست.»

در حالی که فساد حاکم بر ساختار دولت و نهادهای دولتی در ایران فرصت و زمینه بهره‌برداری از رانت‌های کلان را حتی برای نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا فراهم کرده است و این مسأله به عنوان یکی از انگیزه‌های افراد مختلف برای نامزدی در انتخابات شوراها شناخته می‌شود، «وکلای ملت» از «نامزدهای محترم علاقه‌مند به نشستن بر صندلی شورای شهر» خواسته‌اند تا برای رسیدن به «لیست واحد» با حضور در «کمپین انصراف» زمینه به بار نشستن دوباره «حماسه امید» را فراهم کنند.

آن‌ها نوشته‌اند: «بی‌شک گذشت تصمیم‌سازان و پیشگامی آنان برای حضور در کمپین مذکور تأثیرات سیاسی و فرهنگی دوچندانی داشته و اسباب پیروی سایرین را میسر کرده و همگی اثبات آن خواهند کرد که فضیلت انصراف در راستاى اتحاد و کار جمعی بی‌شک بالاتر از ماندن و دستیابی به پیروزی فردی است. انصراف‌دهندگانی که برای زدودن هر گونه ابهام از روند تهیه لیست واحد اصلاح‌طلبان، از حق نامزدی خود بگذرند، به یقین برای همیشه در قلب و ذهن ملت ایران، به نیکی ماندگار خواهند شد.»

 بیش از ۲۵۸ هزار نفر در کل کشور برای نامزدی در این انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند. آماری که نشان‌دهنده افزایش چشمگیر علاقه‌مندی به حضور در شوراهاست.

علی‌اصغر احمدی، رییس ستاد انتخابات وزارت کشور گفته است که شمار ثبت‌نام کنندگان برای نامزدی در این انتخابات نسبت به انتخابات سال ۹۲ رشدی ۱۴درصدی داشته است.

در استان تهران ۱۰هزار و ۴۱۶ نفر برای نامزدی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد شش هزار و ۷۵ نامزد در حوزه شهری و چهار هزار و ۳۴۱ نفر در حوزه روستایی هستند. این آمار نشان می‌دهد شمار علاقه‌مندان به عضویت در شوراهای شهر و روستا در استان تهران ۳۰‌درصد افزایش یافته است.

در شهر تهران که انتخابات شوراها در آن سیاسی‌تر است و به عنوان پایتخت توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند، ۲۱ کرسی برای اعضای شورای شهر وجود دارد که سه هزار نفر برای رسیدن به این کرسی‌ها ثبت‌نام کرده‌اند. ۵۲۳ نفر از این افراد زن هستند:

پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری در ایران ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد.


در همین زمینه