در پی افشای جاسوسی دولت ترکیه از وابستگان به جنبش گولن در آلمان، اکنون رسانه‌های سوئد از جاسوسی دولت ترکیه از مخالفان در این کشور خبر داده‌اند.

دو مأمور پلیس سوئد در برابر یک مسجد
دو مأمور پلیس سوئد در برابر یک مسجد

بر اساس این گزارش‌ها که چهارشنبه ۲۹ مارس / ۹ فروردین منتشر شده‌اند، افراد حزب حاکم «عدالت و توسعه»، سفارت ترکیه و مساجد ترک در سوئد اطلاعات مربوط به طرفداران فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی ساکن آمریکا را در اختیار دولت ترکیه قرار می‌دادند.

در این زمینه گفت‌وگوی یکی از اعضای سازمانی که در سوئد به حزب «عدالت و توسعه» ترکیه نزدیک است با یک طرفدار گولن منتشر شده است. در این گفت‌وگو فرد نزدیک به حزب حاکم ترکیه از طرفدار گولن می‌خواهد تا نام طرفداران دیگر او را اعلام کند در غیر این صورت با عواقب احتمالی روبه‌رو خواهد شد.

به‌گفته سازمان اطلاعات سوئد احتمال دارد که این اقدام یک رویکرد برنامه‌ریزی شده باشد.

تحقیقات رادیو سوئد نشان می‌دهد که این تنها یک مورد نادر نبوده است. بر این اساس افرادی در سوئد به‌سر می‌برند که برای دولت ترکیه کار می‌کنند. همچنین مساجد نیز اطلاعاتی درباره مراجعه‌کنندگان خود که با دولت ترکیه مخالفند جمع‌آوری کرده‌ و نام آن‌ها در فهرست «خائنان وطن» قرار داده‌اند. این مساجد به سازمان «دیانت» که تحت کنترل دولت ترکیه است وابسته‌اند. ۱۴ امام در این مساجد فعالیت می‌کنند.

کایا تورکمن، سفیر ترکیه در سوئد این اتهامات را رد کرده و به رادیو سوئد گفته است تنها اطلاعات عمومی درباره ساختار تشکیلات گولن و سازمان او جمع‌آوری می‌شود و نه اطلاعات درباره افراد.

دولت ترکیه فتح‌الله گولن و تشکیلات او را مسئول کودتای نافرجام ماه ژوئیه سال گذشته در این کشور می‌داند اما گولن این اتهام را رد کرده است.

مارگوت والستروم، وزیر خارجه سوئد اعلام کرده که در این‌باره با سفارت ترکیه تماس گرفته است اما جزئیاتی از این تماس ارائه نداد. پلیس سوئد در حال بررسی موضوع است تا ببیند جرمی در این زمینه صورت گرفته است یا خیر.

رسانه‌های آلمانی نیز روز سه‌شنبه ۲۸ مارس / ۸ فروردین اعلام کردند که «میت»، سازمان اطلاعات ترکیه، وابستگان جنبش فتح‌الله گولن را در آلمان جاسوسی می‌کرده است. بر این اساس، در ماه فوریه سال جاری فهرستی از نام افراد مورد جاسوسی قرارگرفته‌شده به سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان تحویل داده شده است.

رسانه‌های آلمان گفتند در کنار ۳۰۰ نفری که نامشان در این فهرست آمده است، ۲۰۰ مؤسسه از جمله چند مدرسه و انجمن نیز دیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: